Blog: LangerakMam luncht bij BraZZerie Abrona

Bijzondere insteek
Het leuke van bloggen over je eigen buurt is dat je anderen bekend kunt maken met mooie plekken uit je eigen omgeving. Voor mij is BraZZerie Abrona zo’n plek en bovendien nog lang niet bij iedereen bekend. Het ligt een beetje verscholen midden in Veldhuizen (De Meern). In deze voormalige boerderij Nijevelt werken, onder begeleiding van professionals, mensen met een licht verstandelijke beperking. Een tijd geleden is het interieur van deze zaak helemaal opgeknapt en reden voor LangerakMam om weer eens een bezoekje te brengen. Belangrijk voor mij als moeder met kinderen als je gaat lunchen: is deze plek kidsproof? Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zit je zelf ook een stuk relaxter.
brazzerie abrona voorkantGrand Entree
De eerste keer als je hier komt moet je misschien even zoeken om deze plek te vinden, maar als je er eenmaal voor staat kun er niet omheen. Voor de deur kun je prima parkeren en er is ruimte voor fietsen bij de ingang van het gebouw. Bij binnenkomst door de grote deuren kom je meteen in een ruime hal, daarachter zie je direct het restaurant en de bar liggen. De aandacht wordt meteen getrokken naar het winkeltje bij de entree. Het zijn vooral kado-artikelen gemaakt in ateliers van Abrona, maar ook streekproducten en koekjes uit de eigen bakkerij zijn hier verkrijgbaar.
hal brazzerie abronaPraktische zaken met kids
Het restaurant bestaat eigenlijk uit twee eetgedeeltes. Vanuit de hal kom je binnen in het grote eerste gedeelte van de zaak, waar we vriendelijk ontvangen worden. Het interieur is duidelijk opgeknapt en oogt fris. Wat meteen opvalt is de speelhoek voor de kinderen. Er is van alles aanwezig: boekjes, tekenspullen, keukenspeelgoed, een treinbaan en vloerpuzzel. Mijn kinderen stuiven er meteen op af. Ideaal als je wilt eten en toch je kroost in de gaten wilt houden.speelhoek abronarestaurant abronaHet tweede deel is de serre. Hier komt veel licht van buiten naar binnen en je hebt uitzicht op het zeer ruim en beschut terras. De tuin is gelukkig omheind. Ideaal als je kinderen hier rondlopen om de moestuin te bekijken of aan het spelen zijn kunnen ze in principe nergens heen. Via een poort aan de zijkant van de tuin kun je eventueel wel naar de naast gelegen speeltuin. Vanaf een klein gedeelte van het terras heb je daar zicht op. Voor de kleinere kinderen zou het prettig zijn om een klein speeltoestel in de tuin te hebben, dan heb je ze net wat beter in het oog. Binnen is een speciaal hoekje ingericht om je kind te verschonen of een flesje op te warmen en er zijn kinderstoelen aanwezig. terras abronaEten uit eigen moestuin
Genoeg over praktische zaken. Het minstens zo belangrijke deel: wat is er te eten? BraZZerie Abrona werkt met verse producten en ingrediënten, het liefst van leveranciers met een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap als oogmerk. Veel van de groenten en kruiden komen uit de eigen moestuin van Abrona, maar ook een groot gedeelte komt van de naastgelegen Kasteeltuin Nijevelt, onderhouden door de Stichting Wending. Er zijn plannen om in de toekomst de Kasteeltuin aan het terras van Abrona te verbinden.
Kasteeltuin NijeveldDe lunchkaart biedt voor ieder wat wils. Wij gaan voor twee tosti’s en kroketten op brood uit de eigen bakkerij. Het is voor kinderen ook mogelijk om een gewoon boterhammetje te eten of ze een keer te verwennen met frietjes. Alles is mogelijk als je het vraagt. s’Avonds is er een speciale menukaart voor kinderen. Als klap op de vuurpijl mogen kinderen na het diner (als het niet te druk is) in de keuken hun eigen ijsje maken. Speciaal op aanvraag mochten mijn kids er nu ook één maken. Blijer kun je mijn kinderen niet maken.
ijsje maken abronaKinderfeestjes 
Abrona beschikt over een eigen bakkerij en deze is gevestigd aan de achterkant van de BraZZerie. Hier maken ze naast brood ook overheerlijke appeltaart. Je kunt hier op reservering terecht voor een workshop taart-, koekjes- of broodbakken. Toen wij er op woensdagmiddag waren was in de bakkerij een kinderfeestje aan de gang. Het zag er gezellig uit en alle kinderen waren vol geconcentreerd bezig met hun baksels. Je kunt er met minimaal 8 kinderen 2 en een 1/2 uur creatief aan de slag. Dat ga ik zeker onthouden voor een toekomstig kinderfeestje van mijn eigen kinderen. De feestjes zijn ook op zaterdagmiddag mogelijk en daarna een frietje eten in het restaurant.
bakkerij kinderfeestje abronaKidsproof!
LangerakMam en kids vonden het een gezellige en geslaagde middag. Er is zo veel meer te zien en te doen dan alleen lunchen. Vooral de ruimte, vriendelijkheid, plek in het groen en aandacht voor kinderen zijn erg fijn. Alle ingrediënten zijn wat mij betreft aanwezig voor een kidsproof restaurant. Wij komen hier zeker terug! Kijk ook nog even op de website van de BraZZerie voor meer informatie over openingstijden.

Groetjes LangerakMam.

3 gedachten over “Blog: LangerakMam luncht bij BraZZerie Abrona”

  1. Wij kunnen ons ook goed in het stuk vinden. Eten altijd van goede kwaliteit en de kinderen kunnen er heerlijk spelen. Als we uitvreten gaan gaan we zeer vaak hierheen. Dikke duim voor het team.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.