Cultuur 19 krijgt positief advies voor meerjarenplan “Cultuurdragers”

Cultuur19 zet zich ruim 10 jaar in om bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern actief en passief kennis te laten maken met kunst en cultuur. Ze programmeren en faciliteren activiteiten op dit gebied voor jong en oud. Dit doet Cultuur19 in samenwerking met andere organisaties. Hun meerjarenplan “Cultuurdragers” voor de periode 2017-2020 is positief beoordeeld.

Successen van Cultuur 19
Cultuur19 heeft de afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn op het gebied van kunst en cultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Je kunt hierbij denken aan het organiseren van succesvolle evenementen zoals het Leidsche Rijn Festival, Duik in het Zand, KLUB19, Zingende Beelden en Hangplek voor Ouderen.
Daarnaast zijn ze initiatiefnemer van De Leidsche Rijn Connectie. Dit is het cultuurnetwerk van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Ze werken samen met o.a. Spelenderwijs om een programmering te maken voor het voorschoolse onderwijs. Binnen de programmaraad van KLUB19 werken ze samen met DOENJA Dienstverlening, De Vrijstaat en Azotod aan de programmering voor jongeren.

Cultuurcampus en Cultuurdragers
Vrijdag 27 mei werd bekend gemaakt dat het meerjarenplan “Cultuurdragers” van Cultuur19 een een positief advies heeft gekregen van de Adviescommissie Cultuurnota 2017-2020. Op basis van het advies van de Adviescommissie bepaalt het College de verdeling van de subsidies voor de komende vier jaar. De commissie ondersteunt de ambitie om een CultuurCampus te ontwikkelen. Dit moet een plek worden waar professionals en amateurkunstenaars samen producties kunnen ontwikkelen. Cultuur19 krijgt het advies van de Commissie om een leidende rol te nemen in het beheer van de CultuurCampus in Vleuterweide. Daar willen ze in samenwerking met de huidige partijen (UCK, de biblioteek en Welzaam) de campus tot bloei brengen.
Cultuur19 introduceert een model met vier cultuurdragers, waartussen iedereen zich kan bewegen, omdat het een open ruimte is. De cultuurdragers zijn: cultuureducatie, amateurkunsteducatie, amateurkunst en een artistiek programma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.