Wekelijkse weekend uittips met kids

We hebben weer een interessant en leuk weekend voor de boeg. Het start op vrijdag al vroeg met het Mamacafé bij Anafora en de Bosspeeltuin in het Maximapark. Zaterdag kun je samen met je eigen Bob de Bouwer een kijkje nemen bij de bouw van Leidsche Rijn Centrum. Geniet zondag van de natuur en leuke activiteiten bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens tijdens de landgoeddag van Natuurmonumenten. Dit weekend is het ook je allerlaatste kans om een voorstelling van Vonk! te zien bij het Castellum of de expositie van Adams en Eva’s. Prettig weekend alvast en neem ook eens een kijkje in onze nieuwe agenda voor meer tips voor kinderen en volwassenen!

Dag van de bouwTIP 1: DAG VAN DE BOUW
Heb jij ook zo’n Bob de Bouwer thuis? Een kind wat gek is van cementwagens, hijskranen en vrachtwagens? Dan is de dag van de bouw op zaterdag 4 juni iets voor jou. Je kunt van 10:00 tot 16:00 de bouw van Leidsche Rijn Centrum op een unieke manier van achter de bouwhekken bekijken.

Het programma in het kort:

-3D-bril: hoe ziet het LR Centrum er straks uit? bekijk het door een coole 3D-bril
-Golfkarretjestour: op reis door de ondergrondse parkeergarage
-zelf een autootje maken van elektradraad
-kleurplaat inkleuren
– je zenuwen op de proef stellen met een koperen zenuwspiraal
– Samen met Terberg Totaal Installaties een auto van elektradraad mét werkende koplampen in elkaar knutselen.
-informatie over de vorderingen van de bouw
Nieuwsgierig geworden naar hoe ver ze zijn en wat er allemaal nog gaat gebeuren op de bouwplaats? En wanneer is het eigenlijk af? Lees hier verder voor meer informatie over het programma van deze dag.
Kom zo veel mogelijk met de fiets, lopend of OV. Hou er rekening mee dat er modder ligt en dat er beperkt toegang is voor mindervaliden en kinderwagens. Tip: vergeet je laarzen niet! Lees verder

hoeve wielrevelt haarzuilensTIP 2: LANDGOEDDAG HAARZUILENS
Tijdens de landgoeddag van Natuurmonumenten kun je kennis maken met het alles wat de natuur te bieden heeft. Het groene landgoed is vlakbij Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern en goed te bereiken te voet of op de fiets. Je kunt er wandelen of fietsen langs slootjes en knogwilgen. Geniet zondag 5 juni van 11:00 tot 16:00 op het terras van streekproducten bij de Gasterij van Hoeve Wielrevelt. Er is een markt waar de deze producten kunt kopen. Uiteraard zijn er ook voor de kids allerlei leuke activiteiten. Ren lekker met je blote voeten door het gras en volg een van de onderstaande activiteiten:
-workshops
-muziek
-op stap met de polderwachter
-dieren aaien bij de kinderboerderij
-waterbanen bouwen
-polstokspringen
-parcour lopen
-waterbeestjes zoeken
-popcorn maken
Toegang tot het evenemententerrein is gratis. Stempelkaarten voor de kinderactiviteiten kosten 5 euro.
Adres: Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10, 3455 SN Haarzuilens. Lees verder

brand bij vonkTIP 3: LAATSTE WEEKEND VONK!
Nog niet naar de familievoorstelling Vonk geweest van het Nieuw Utrechts Toneel? Dit weekend is je laatste kans om het nog te zien. Een voorstelling voor jong en oud. Het is een compleet uitje met theater, BBQ en show van Brandweerman Cor. Het gaat over de angst en het verlangen naar het onbekende. Verliefdheid en vriendschap. Vrijdag, zaterdag en zondag draaien ze voor het laatst in het Castellum. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Wil je meer informatie over de voorstelling lees dan meer over de show of beleef het mee met LangerakMam die zelf een kijkje heeft genomen bij Vonk en hierover blogde!

expositie_adams-evas-devrijstaat_2016TIP 4: ADAMS & EVA’S
Neem nog tot 19 juni met je gezin een kijkje bij De Vrijstaat: Adams & Eva’s. De expositie gaat over het thema ‘identiteit & gender’. Van 12:00 tot 17:00 uur kun je komen kijken naar een selectie van 70 frames uit de wereldberoemde serie Fotonotities van beeldend kunstenaar Hans Eijkelenboom in Het Gebouw. Hij maakte portretten van mensen op straat en laat zien in een prachtige serie foto’s hoe kleding onze identiteit bepaalt. Kinderen bij de in Het Gebouw zelf actief aan de slag met dit thema. Lees hier meer over de expositie.

Mama Cafe TIP 5: MAMACAFE LEIDSCHE RIJN
De dag begint altijd al vroeg voor de mama’s van een baby, dreumes, peuter, kleuter of scholier. Lijkt het je leuk om andere moeders te ontmoeten? Misschien ben je zwanger en op zoek naar informatie? Dan is Mamacafé Leidsche Rijn wat voor jou. Het is dan wel niet dit weekend maar wel elke eerste en derde vrijdag van de maand is Mamacafé bij Anafora Parkrestaurant. Van 10:00 tot 12:00 kun je hier andere moeders met kinderen spreken en informatie uitwisselen. Daarnaast zijn er ook deskundigen aanwezig op het gebied van borstvoeding, een gastvrouw en een medewerker van KokoKinderopvang. Zo wordt er een oogje in het zeil gehouden als jij in gesprek bent of een massage ondergaat van nek en rug. Regelmatig is er namelijk een masseur aanwezig. Daarnaast ligt de Bosspeeltuin natuurlijk naast café Anafora, waar kinderen ook heerlijk kunnen spelen.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven