Start ontwerp parkeergarage Leidsche Rijn Centrum

Het programma van Eisen voor de parkeergarage bij Leidsche Rijn Centrum is vastgesteld door het College van B&W. Dit betekent dat er een start gemaakt kan worden met het ontwerp voor de nieuwe parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum. De garage zal een dubbele functie krijgen.

De parkeergarage komt pal naast het trein- en busstation van Leidsche Rijn centrum. Zo wordt de bereikbaarheid van bezoekers en bewoners van het nieuwe Leidsche Centrum vergroot. De garage zorgt ook voor meer parkeerplek voor van bezoekers van bioscoop Cinemec en het Berlijnplein. Tevens zal de parkeergarage een P+R functie krijgen. Automobilisten vanuit de richting Amsterdam kunnen overstappen op de trein, de bus of de fiets naar het centrum van Utrecht.

In totaal is er plaats voor 550 auto’s, waarvan 50 plekken een P+R bestemming krijgen. Mocht in de toekomst blijken dat dit aantal niet toereikend is, dan kan de garage met twee bouwlagen worden uitgebreid.
De garage is voorbereid op de toekomst en kan¬†een volledige bezetting aan van elektrische auto’s. Via een parkeerroutesysteem wordt je met je auto makkelijk naar een vrije plek gebracht. De duurzame bouw aan deze garage zal in 2017 plaats vinden en opgeleverd worden in de zomer van 2018.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.