Einde voor SV Nieuw Utrecht

Voor sportvereniging Nieuwe Utrecht lijkt het einde verhaal. De club, gelegen tussen Papendorp en De Meern, heeft een grote betalingsachterstand opgebouwd bij de gemeente.

De hoofdklasser heeft de afgelopen twee jaar een betalingsachterstand van 150.000 euro opgebouwd. De rechter heeft in februari uitgesproken dat de club de laatste termijn van de bouwkosten alsnog moet voldoen, maar dit is ondanks een betalingsregeling niet gebeurd.

Wethouder Paulus Jansen is niet te spreken over de uitgesproken ambitie van de club dat een brede wijkvereniging wil zijn. Volgens Jansen geven de cijfers van de KNVB over het seizoen 2015/2016 aan dat slechts 13% van de leden van SV Nieuwe Utrecht uit Leidsche Rijn of Vleuten – De Meern komt. Ruim twintig procent van de leden komt zelfs van buiten de regio Utrecht.

lees meer: stadsbelang utrecht wil nieuw utrecht redden faillissement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].