Wekelijkse weekend uittips met kids

Je kunt dit weekend weer helemaal bijkomen van alle doordeweekse drukte en misschien wel van de avondvierdaagse. Er zijn zaterdag diverse festiviteiten voor het hele gezin. Ga samen naar het Festijn op het plein in Vleuten, naar Saartjes zomerfestival in t’ Zand of de feestdag bij winkelcentrum Parkwijk. Zondag is iedereen welkom bij de Run voor Kika in het Maximapark of een heerlijke picknick in het AmaliaPark. Wij hebben voor jou de tips van dit weekend weer verzameld. Kijk ook eens in onze agenda voor meer activiteiten.

Festijn op het plein - VleutenTIP 1: FESTIJN OP HET PLEIN VLEUTEN
Zaterdag 11 juni is het Festijn op het plein in Bourgondisch Vleuten. Na de succesvolle editie van 2015 heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een grotere opzet. Met dit jaar meer ruimte voor kinderactiviteiten en veel plek om comfortabel te zitten. Terwijl de kids zich vermaken in de speciaal ingerichte speelhoek, kun jij met familie en vrienden genieten van het gastronomische aanbod.
Van 14:00 tot 20:00 zijn er voor de kinderen speciale activiteiten georganiseerd. Kom ravotten in de ballenbak of op het springkussen. Laat jezelf schminken als een echte cowboy en maak daarna een ritje op de mini-rodeostier. Uiteraard worden de kinderen ook culinair verzorgd door ’t Wapen van Haarzuylen met: poffertjes, broodje knakworst, friet of een suikerspin. Het festijn is gratis te bezoeken op het Dorpsplein in Vleuten.

Saartjes Zomerfestival 2016TIP 2: SAARTJES ZOMERFESTIVAL
Zoals eerdere jaren organiseert Saartje weer een Zomerfestival. Het feest op zaterdag 11 juni in ’t Zand is van 11:00 tot 16:00 en voor iedereen vrij toegankelijk.
Voor de kinderen zijn er super veel leuke zomerse activiteiten: je kunt je laten schminken, een glitter-tattoo laten zetten, de stormbaan beklimmen of naar theater kijken. Lekker spelen in de muziekspeeltuin of kraampjes bekijken kan natuurlijk ook. Drink een verfrissend drankje bij de bar en verwen de kids met een suikerspin of popcorn. Locatie: Pauwoogvlinder 20, 3544 DB, Utrecht.

TIP 3: KIDSDAG BIJ WINKELCENTRUM PARKWIJK
Ook bij winkelcentrum Parwijk is het feest zaterdag 11 juni. Van 11:00 tot 15:00 is er op het plein van het winkelcentrum een 2e hands speelgoed en kledingmarkt te bezoeken.
Voor de kleintjes komt er héél speciaal bezoek: Brandweerman Sam komt langs! Ook is er een kindertreintje aanwezig. Kom het feest meevieren in Parkwijk.
winkelcentrum parkwijk feest kids
Run for KikaTIP 4: RUN FOR KIKA MAXIMAPARK
Zondag 12 juni kun je deelnemen of kijken naar de derde editie van Run for Kika Utrecht. Het doel is om zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen in de strijd tegen de behandeling van kinderen met kanker. Er is om 15:30 een speciale 1km KidsRun. Tijdens het afleggen van het parcours mogen ze begeleid worden door een volwassene. Je kunt je online inschrijven voor dit onderdeel voor 15 euro.
Iedereen is welkom om mee te rennen of aan te moedigen. Bij de KidsFun kunnen kinderen: springen op het springkussen,  zicht laten schminken of knutselen. Er zijn diverse eet- en drinktentjes aanwezig. Adres: Europaweg 26 in Utrecht. Kijk op de website van Kika voor meer informatie.

Picknick in het vlinderhofTIP 5: PICKNICK IN HET AMALIAPARK
Wanneer heb jij voor het laatst gepicknicked in het park? Samen eten, bijpraten, kinderen die spelen, genieten op het zachte gras en dat alles in de buitenlucht. Zondag 12 juni om 12:00 wordt er in het Amaliapark in Parkwijk met met een paar honderd mensen samen gepicknickt! Neem je eigen kleedje en eten mee, voor drinken wordt gezorgd. Iedereen is welkom! Kinderen, opa’s, oma’s buren, familie, vrienden en vage kennissen.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

3 gedachten over “Wekelijkse weekend uittips met kids”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].