Fietsen langs bijzondere architectuur in Leidsche Rijn

Vrijdag 24 juni kun je deelnemen aan een 2 uur durende fietsstocht door Leidsche Rijn. Je krijgt uitleg van architectuurgids Marlies Adriaansen. Kom mee fietsen en kijk eens met andere ogen naar je eigen wijk. Het enige wat je nodig hebt is een eigen fiets.

Leidsche Rijn heeft een grote geschiedenis. De weilanden van vroeger hebben plaatsgemaakt voor de grootste nieuwbouwwijk van Utrecht. De Romeinen hadden hier ooit hun castellum en badhuizen, nu is er een ruim aanbod aan diverse architectonische stijlen te vinden. Expressieve bouwwerken, historiserende woningen en cultuurhistorische structuren wisselen elkaar af. Ondanks grote kritieken op Vinexlocaties, wordt er in Leidsche Rijn al ruim twintig jaar met overgave gewoond en gebouwd. De eindfase van de bouw van Leidsche Rijn komt in zicht met de realisatie van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum, Het Willem-Alexanderpark en het Berlijnplein.

Fiets mee en kom meer te weten over de opzet van Leidsche Rijn, de verschillende deelgebieden en de afzonderlijke gebouwen. Verzamelen om 14:00 bij Station Terwijde. De kosten zijn 10 euro per persoon. Rerserveren is noodzakelijk. De fietstocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven