Heel Leidsche Rijn op zonnestroom

14 juni 2016 13:03  Redactie  2 reacties

Ook kinderen enthousiast over zonnepanelen. Leidsche Rijn is gek op zonnestroom. In het afgelopen jaar werden op wel 102 daken in deze wijk zonnepanelen geïnstalleerd door zonnepanelenleverancier Sungevity. Deze 102 gezinnen wekken nu hun eigen zonnestroom op. Daarmee bespaarden ze samen al €36.000 op hun energie-uitgaven, en natuurlijk sparen zij het milieu.

Zonneles van Jos
De zonnekoorts is zelfs toegeslagen bij de kinderen: in de week van 23 mei gaf Jos Mulder, techniek coach zonnelessen, gastles aan groep 7 en 8 van basisschool de Ridderhof. De kinderen leerden tijdens de les via een instructiepaneel hoe een zonnepaneel eruitziet en hoe deze zonnestroom opwekt.

Heel Leidsche Rijn op zonnestroom
Jos Mulder

Jongeren zijn groene ambassadeurs van de toekomst
Jos, 73 jaar, vindt het belangrijk dat de jeugd schone energie de normaalste zaak van de wereld vindt. En dat kinderen worden aangespoord om hiervoor de techniek in te zetten. Zijn kennis heeft hij van 35 jaar werken bij Siemens als buitendienst technicus. “Het is geweldig om de kinderen aan het nadenken te zetten en dan te zien wat eruit komt, want dan komen er veel ideeën los. Ze zijn zo enthousiast,” zegt Jos. Zo bedachten leerlingen een tas met zonnepanelen waarmee een mobieltje kan worden opgeladen en fietslampjes op zonnestroom. Daarnaast tekenden ze hoe zonnepanelen op hun dak eruit zouden kunnen zien.

Wordt uw dak nummer 103?
Zijn uw kinderen ook benieuwd of er panelen passen op uw dak? Of wilt u dat zelf graag weten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend advies aan op www.sungevity.nl/leidscherijn. De eerste 100 aanvragen krijgen een korting van €10 per paneel.

Over Sungevity

Sungevity levert betaalbare zonnestroom. Als top 3-speler in de Amerikaanse markt, heeft Sungevity naam gemaakt met remote solar design: een simpel maar zeer nauwkeurig concept dat satellietbeelden gebruikt om per adres de meest ideale opstelling van zonnepanelen te berekenen. Sungevity kan hierdoor de stroomopbrengst voorspellen én garanderen. Sungevity is wereldwijd actief. Ons Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, vanuit waar binnenkort andere Europese landen van zonnestroom bediend zullen worden.

Geen categorie

Advertenties:

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website