politiebureau-Leidsche-Rijn

Politiebureau Leidsche Rijn moet beter bereikbaar zijn

Een stadswijk zoals Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern met 81.000 inwoners (Utrecht heeft totaal 340.000 inwoners) moet voorzien zijn van goede voorzieningen en faciliteiten. Een van deze voorzieningen is een fatsoenlijk politiebureau.

De criminaliteit in Leidsche Rijn is lager dan het gemiddelde. Toch stijgt het de afgelopen jaren met gemiddeld 7 procent per jaar. Veel mensen moeten lang wachten als ze de politie nodig hebben. Burgers zeggen dat het moeilijk is om aangifte te doen op het politiebureau aan de Burgemeester Middelweerdbaan.

Volgens stadsbelangen Utrecht is de beperkte openingstijden de belangrijkste oorzaak. Politie Paardenveld is 24/7 bereikbaar, politiebureau Leidsche Rijn is open van maandag t/m zaterdag van 08:30 tot en met 17:00 en is op zondag gesloten. Buiten de openingstijden kunnen burgers niet terecht op politie bureau Leidsche Rijn, wel zijn er politiemedewerkers aanwezig die in noodgevallen via de intercom kunnen helpen.

Fractievoorzitter Cees Bos:

Ik ben benieuwd hoe een Utrechter uit de binnenstad zou reageren als hij of zij voor een aangifte wordt verwezen naar politiebureau Leidsche Rijn. Het is bespottelijk dat Leidsche Rijners in hun eigen wijk, die qua oppervlak de grootste is van Utrecht, een deel van de week niet terecht kunnen bij de politie! En die dienstverlening door de intercom is een lachertje.
Als er toch politiemedewerkers aanwezig zijn, waarom kunnen burgers hen dan niet spreken aan de balie? De politiepost in Leidsche Rijn moet net als politiebureau Paardenveld 24 uur per dag geopend zijn.

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota zal Stadsbelang Utrecht hierover een motie indienen.

3 gedachten over “Politiebureau Leidsche Rijn moet beter bereikbaar zijn”

  1. Net geweest en werd keurig geholpen aan de balie (maar die waren eigenlijk al dicht!). Nu nog even afwachten of het zinnig is geweest en of het iets oplevert!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.