Verbetering verkeersveiligheid Parzichtlaan/Crouweldijk

Het is inmiddels algemeen bekend dat er op de kruising van de Parkzichtlaan met de Crouweldijk regelmatig ongelukken gebeuren. Auto’s geven vaak geen voorrang aan kruisende fietsers op de Crouwelijk. Aanleiding genoeg om de situatie te verbeteren en maatregelen door te voeren.

De kruising moet beter herkenbaar gemaakt worden voor het autoverkeer. Dit zal gebeuren door het tegenover elkaar leggen van de aansluiting Van den Broekstraat en de uitrit UVV. Tevens zal de snelheid verlaagd worden naar 30 km per uur voor automobilisten en de plateaudrempel naar het zuiden wordt verlengt.

Het uitzicht op de kruising zal verbeteren door het weghalen van twee parkeerplaatsen ten zuiden van de kruising. Deze plaatsen komen terug in de Van den Broekstraat naast de tuin van huisnummer 234. Ten noorden van de kruising wordt het trottoir opgeheven. Er komt ook een zebrapad op de oversteek van de Crouweldijk over de Parkzichtlaan. Door gebruik te maken van ‘Zebra safe’ zullen er felle lampjes in het wegdek die aangaan als er langzaam verkeer aankomt.
ontwerp crouwelijk
Als alles volgens planning verloopt starten de werkzaamheden in juli 2016.

4 gedachten over “Verbetering verkeersveiligheid Parzichtlaan/Crouweldijk”

  1. Een goed begin, als er ook nog iets wordt gedaan aan de zebra overgangen, daar wordt namelijk ook vaak niet gestopt voor voetgangers (kinderen, jonge ouders met kinderwagens, het maakt niet uit) dan zijn we nog een stukje verder met de verkeersveiligheid in mijn fijne straat! 👍🏻

  2. Dus er moet eerst echt ongelukken gebeuren, voordat ze wat gaan verbouwen. Er wordt regelmatig aangegeven dat er meerdere plaatsen zijn die gevaarlijk zijn. Dus maak het dan bij alle oversteekplaatsen. In Vleuten bij de rotonde en het lint zijn vaak gevaarlijk situaties te zien en meegemaakt ook.
    Hop hop actie gemeente Utrecht!

  3. Ik word een beetje moe van alle reactie waarin de gemeente/politie/welkeinstantiedanook aan zet is.

    Ik ken in Leidsche Rijn geen enkel verkeerspunt waar de regels onduidelijk of niet toepasbaar zijn. Als we ons daar met elkaar aan houden en elkaar aanspreken komen we volgens mij een heel eind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].