Ontwerp voor meer groen en kunst in het Amaliapark

De gemeente Utrecht heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor het Amaliapark. Bewoners wilden meer gebruiksfuncties en meer groen in het Amaliapark. Na eerder overleg met de bewoners over het ontwerp in januari heeft de gemeente nog enkele aanpassingen gedaan aan het ontwerp. Het nieuwe ontwerp is groener.

Er komen natuurlijke speelelementen bij basisschool de Klimroos. Hierbij kun je denken aan een liggende klimboom, boomstammen in de vorm van een doolhof, een insectenhotel, een wilgentunnel en banken. Het park krijgt meer beschutte zitplekken rond de klimtoren en extra beplanting. Er komen meer wandelpaden en de berm tussen fietspad en busbaan wordt aangekleed met bloemrijk gras. Ook extra plantvakken worden geplaatst.

Veel van de huidige bomen in het park hebben geen goede conditie meer. De bomen die er het slechtst aan toe zijn, worden gerooid en vervangen door nieuwe bomen. Het gaat om 4 sierkersen en 28 tamme kastanjes. Deze worden vervangen door walnotenbomen, zoete kersen en amberbomen. Voor de vervanging van de bomen met een stamdiameter van 15cm of meer wordt er een speciale vergunning aangevraagd.
Amaliapark
Er wordt door de organisatie GedachtenLezen in samenwerking met een groep omwonenden gezocht naar manieren om het park met kunst te verfraaien. Men wil een grote schildering aanbrengen bij de skatebaan. GedachtenLezen nodigt eind augustus omwonenden, jongeren en skaters uit voor een workshop. Ze kunnen hun wensen kenbaar maken en samen inhoud geven aan het schilderij. De jongerenhangplek wordt ook met een schildering verfraaid.
Het Amaliapark is een locatie met een hoge archeologische waarde. Voor de ingrepen is een archeologievergunning nodig. Deze is aangevraagd.

De kaarten van de plannen zijn in te zien via de website van de gemeente.
De uitvoering van de geplande werkzaamheden vinden plaats tussen september 2016 en maart 2017.

1 gedachte over “Ontwerp voor meer groen en kunst in het Amaliapark”

  1. Super dat ze het park nog gebruiksvriendelijker maken👍🏼wel erg jammer dat ze de groenstrook aan de Monarchvlinderlaan langs de parkeerplaats van de scholen wederom niet meenemen in de plannen 🤔😔dat kan wel wat opvulling/fleur gebruiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.