Via Nova College in de prijzen tijdens Olympic Moves the Final

Het Via Nova College heeft wederom laten zien tot de top van de Nederlands sportwereld voor scholen te behoren. Met een delegatie van 37 sporters verdeeld over zes teams in vijf verschillende sporten, werd er naar het Amsterdamse afgereisd met als doel een hele leuke sportieve dag af te kunnen sluiten met een mooie prijs.

De beide Floorball-teams konden helaas geen rol van betekenis spelen en de Streetdance-dames moesten, na een spetterend optreden in het Panama-theater in Amsterdam, genoegen nemen met een plek in de top-10. Desalniettemin konden ook deze leerlingen spreken van hele leuke, sportieve en vooral geslaagde dag.

Streetball leerjaar 3, Via Nova College

De dames van de atletiek waren dicht bij eremetaal, maar konden helaas niet verder reiken dan een (toch wel) hele mooie 5e plek. Wel werden er in totaal zes persoonlijke records verbeterd en werd het onderdeel estafette met ruime voorsprong gewonnen.

Zijn er dan geen prijzen gehaald? Jawel, bij veldvoetbal en Streetball. Na een hele lange dag, met in totaal negen wedstrijden van twaalf minuten, konden de mannen van het Streetballteam uit leerjaar 3 zich net genoeg opladen om (na een spannende wedstrijd) een mooie 3e prijs in de wacht te slepen.

Veldvoetbal leerjaar 1, Via Nova College

Hoe dichtbij waren de veldvoetballers van leerjaar 1 bij het behalen van het Nederlands kampioenschap. Zowel tijdens de voorronde, als tijdens de landelijke finale bleek dat het Via Nova College (zeker verdedigend) het beste team had. Helaas wint niet altijd het beste team, want de landelijke finale werd met 0-2 verloren.

Het Via Nova College kan terugkijken op een geslaagd sportjaar, waarbij alle leerlingen het beste uit zichzelf hebben gehaald. Het behalen van een 2e en 3e prijs zijn dan toch twee hele lekkere kersen op een nog lekkerdere slagroomtaart! Op naar volgend jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.