Maatjes gezocht voor vluchtelingen in Leidsche Rijn

Ook in Leidsche Rijn wonen sinds een tijd vluchtelingengezinnen uit Syrie en andere landen met een verblijfsstatus. Ze worden begeleid door Vluchtelingenwerk Nederland bij formele zaken, maar hoe zit dat met overige zaken zoals het wegwijs maken in de woonomgeving, contacten leggen met andere mensen en extra hulp bij de Nederlandse taal? Daar kun jij als maatje bij helpen!

De diaconieën van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn zoeken vrijwilligers die maatje willen zijn voor vluchtelingengezinnen in Leidsche Rijn. Je kunt op die manier ondersteunende taken verrichten voor Vluchtelingenwerk. Help deze gezinnen uit hun isolement door ze in aanraking te brengen met buurtbewoners of praat met ze over praktische zaken waar ze in het dagelijks leven tegen aan lopen en geen raad mee weten.

Als vrijwilliger ben je, eventueel samen met één of meer anderen, de contactpersoon voor een gezin. Het is de bedoeling dat je dit gezin regelmatig (eenmaal per week) bezoekt en dit langere tijd kunt en wilt doen. De ervaring leert dat er vaak een hechte band ontstaat tussen de vrijwilliger(s) en de vluchtelingen. Je moet makkelijk contact kunnen maken, open staan voor een andere cultuur en nieuwsgierig zijn naar de achtergrond van de ander. Het is gemakkelijk als je Engels spreekt, maar geen noodzaak.

De vrijwilligersgroep zal begeleid worden door een aantal ervaringsdeskundigen. Zij zullen een korte training organiseren om je kennis te laten maken met het werk. Zij zullen ook met enige regelmaat bijeenkomsten voor de vrijwilligers organiseren om ervaringen uit te wisselen.

Lijkt het je wat? Je kunt meer informatie krijgen bij een van de diakenen of mail via [email protected]

1 gedachte over “Maatjes gezocht voor vluchtelingen in Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven