Wekelijkse weekend uittips met kids

Na regen komt zonneschijn. Het ziet er naar uit dat we een droog weekend in het vooruitzicht hebben. Tijd voor leuke buitenactiviteiten met het gezin. Wat dacht je van de open dag bij Landgoedwinkel De Groene Ham in Vleuten of een bezoek aan de opening van het bijenhotel in het Willem Alexanderpark.

TIP 1: OPEN DAG LANDWINKEL DE GROENE HAM
Zaterdag 25 juni is er open dag vanaf 10:00 bij Landwinkel De Groene Ham. Deze winkel ligt net buiten het dorp Vleuten aan de rand van Haarzuilens. Dit weekend kun je hier het landleven beleven door middel van leuke activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van een ritje in de pluktrein door de boomgaard, een heerlijke proeverij of een demonstratie wolvilten? Voor de kinderen is er een groot springkussen aanwezig. Met lekker weer fiets je er zo naar toe! Kijk voor het complete programma in onze uitagenda Kids.
landwinkel de groene ham vleuten
TIP 2: OPENING BIJENHOTEL WILLEM-ALEXANDERPARK
Het is zo ver: de opening van het bijenhotel in het Willem-Alexanderpark. Wil jij weten hoe het nu is met het bijenvolk in hun nieuwe woonplaats in Leidsche Rijn? Kom dan naar de feestelijke opening op 25 juni en leer meer over het bijenvolk. Om 14:00 is de officiele opening. Daarna kun je om 14:30 een rondleiding volgen door het park met Jos Vernooij. De hele dag door kun je kennis maken met de imkers Kees & Liesbeth van Stadsbij. Je kunt honing proeven en een kijkje nemen in de bijenstal. Met behulp van zoekkaarten van Utrecht Natuurlijk kunnen de kinderen meer leren over solitaire bijen. Leer hoe je je eigen omgeving bij-vriendelijk maakt met Zaadbommen.
Van 13.30 tot 16:30 is iedereen van harte welkom om dit feest mee te vieren.
Opening_Bijenstal-WA park
TIP 3: OPEN DAG UCK MUZIEK CULTUURCAMPUS
Zaterdag 25 juni van 11:00 tot 13:00 is iedereen welkom om bij de Cultuurcampus in Vleuterweide kennis te maken met muziek. Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) nodigt iedereen uit om instrumenten uit te proberen en de docenten te ontmoeten. Er is een leuk programma samengesteld met diverse presentaties van cursisten. Je kunt ook zelf een proefles volgen. Maak kennis met de blokfluit, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, piano, gitaar, viool en cello. Kijk voor het complete overzicht op de website van UCK.

uck muziek

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].