Onthulling regenboogtegel in Vleuten- De Meern

Op 22 juni hebben wijkregisseur Louke Vissers en leerlingen van de Gay-Straight Alliance (GSA) van het Amadeus Lyceum op feestelijke wijze de regenboogtegel voor de cultuurcampus in winkelcentrum Vleuterweide onthuld. De tegel is een cadeau van het COC en staat symbool voor de acceptatie van de LHBT-gemeenschap: lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Voorafgaand aan de onthulling gingen verschillende partijen onder leiding van sociaal makelorganisatie Welzaam in gesprek over LHBT in Vleuten- De Meern.

Tijdens de kick-off bijeenkomst LHBT spraken buurtbewoners en professionals van o.a. de buurtteams, stichting JoU (jongerenwerk), Roze 50+ en Cultuur19 over de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBT-gemeenschap in Vleuten- de Meern. Welzaam wilde met deze bijeenkomst peilen waar de behoeften in de wijk liggen en kijken welke rol de diverse partijen hierbij kunnen spelen. Zo bleek dat er behoefte was aan een grotere zichtbaarheid in de wijk en dat vooral jongens het vaak nog moeilijk vinden om uit de kast te komen.

Onthulling regenboogtegel in Vleuten- De Meern

GSA
Vier leerlingen van de Gay-Straight Alliance vertelden tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen. GSA´s zijn een wereldwijd concept dat ook in Nederland op verschillende middelbare scholen bestaat. Op het Amadeus Lyceum bestaat de GSA sinds 2015. De GSA bestaat uit 18 leerlingen en één lerares. Zij organiseren diverse activiteiten op school om aandacht te vragen voor acceptatie van LHBT. Ook kunnen leerlingen die worstelen met hun geaardheid bij de GSA terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.