Blog: LangerakMam en Kinderfeestjes

Kinderfeestjes…feest of nachtmerrie?
Ik kan er niets aan doen, maar mijn gevoel word altijd heen en weer geslingerd tussen deze twee termen rond de verjaardag van mijn kinderen. Herken je de stress van het voorbereiden, de hyperactieve kinderen die je huis binnenstormen en het gevoel van uitputting na zo’n kinderfeestje? Op de een of andere manier vinden wij het leuk om de kleuterverjaardagen nog in of om het huis te houden. Tegenwoordig heb je natuurlijk genoeg opties buiten de deur, dus wat doe je jezelf aan hoor ik je denken.

Oldskool feestjes
Misschien komt het omdat die oldskool feestjes van vroeger mij zelf het beste zijn bijgebleven. Die feestjes waarbij je, nadat drie kinderen je kwijlend voor waren gegaan, je hoofd in een teil water moest stoppen om een snoepje te pakken met je mond. Oké, dat is dan iets wat ik minder leuk vond en dat zal ik mijn eigen kinderen niet aan gaan doen. Het aller-leukste vond ik toch de speurtochten, de stoelendans, het koekhappen, zakdoekje leggen, taart eten, dropsleutel poepen of gewoon lekker buiten spelen.
kinderfeestje jaren 80Trauma’s
Ik heb trouwens ook mijn eerste ’trauma’ opgelopen tijdens een kinderfeestje. Tijdens een ponyritje bij een vriendinnetje die op de boerderij woonde, werd ik in galop van het beest gelanceerd. Daarna heb ik nooit meer op een paard durven zitten. Sterker nog; ik loop er met een ruime boog omheen. Vurig hoop ik nu dat mijn dochter later geen paardenfeestje wil.
Diezelfde dochter heeft inmiddels haar eigen ’trauma’ opgelopen tijdens haar allereerste kinderfeestje notabene. Op weg naar het feestje, hand in hand wandelend, is ze gevallen. En ja hoor…tand door haar lip. Helaas is het met haar dikke pruillip niet gelukt haar prinsessenfeestje vol te houden. Haar tweede kinderfeestje moesten we haar brengen, omdat ze niet meer hand in hand naar een feestje durft te lopen…..
tand door lip
Hoe nu verder?
Mijn zoon zijn tweede kinderfeestje is inmiddels weer achter de rug. Hij is in de winter jarig, dus dan heb je mazzel als je buiten iets kunt doen. Het eerste feestje konden we een piratenspeurtocht buiten organiseren. Hier kunnen de kinderen hun fantasie en energie goed in kwijt. De tweede keer was het vooruitzicht met het weer slecht. Dan is het best een uitdaging om die kids binnenshuis te vermaken zonder dat ze de boel afbreken. Het thema was: LEGO. Uiteindelijk is het ons gelukt leuke spelletjes rondom dit thema te bedenken. Toch heb gemerkt hoe ouder ze worden, hoe meer energie ze krijgen. Dat betekent dat we volgend jaar op zoek gaan naar actief vermaak buiten de deur.
lego_feestje
Tips
Heb jij leuke tips voor een feestje in Leidsche Rijn en omgeving voor LangerakMam? Organiseer jij zelf feestjes? Wil je jouw bedrijf promoten? Laat het weten aan Regio Leidsche Rijn, misschien kan ik er over bloggen. Het lijkt mij een leuk idee om hier sowieso eens wat onderzoek naar te doen en de mogelijkheden op een rijtje te zetten. Het volgende feestje dient zich bij ons weer aan in september. Ik ga maar vast informeren wat de wensen van de jarige zijn om me weer voor te bereiden op wat komen gaat. Hoe leuk ik het aan de ene kant vind, ik kan het niet helpen, de nachtmerries blijven komen. Misschien heeft dat toch weer met die pony van het feest te maken?

Groetjes LangerakMam.

4 gedachten over “Blog: LangerakMam en Kinderfeestjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].