Update6: Grote brand bij transportbedrijf Goes in De Meern

Zondagavond rond 20:30 is een grote brand ontstaan bij transportbedrijf Goes op bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern. Grote pikzwarte rookwolken zijn vanuit de verre omtrek te zien en trekt vanuit Leidsche Rijn over richting centrum. Men roept op om ramen en deuren gesloten te houden.

Video: Ciska van Dam


Advertentie:

Vooralsnog is het onduidelijk waardoor de brand is ontstaan en of er slachtoffers zijn. Er zouden meerdere ambulances zijn opgeroepen.

update: inmiddels is er voor de regio een NL Alert afgegeven.

update 2: Er zouden knallen gehoord zijn, wellicht dat het te maken heeft met de vele koelruimtes die het gebouw bevat.  De rook minder zwart geworden zijn wat kan betekenen dat het vuur zuurstof krijgt  de rook trekt laag over. De plek die is afgezet is inmiddels meerdere keren vergroot.

Update 3: de toestroom van publiek is enorm, het zou gaan om vele honderden mensen die de brand komen bekijken. Er zou te weinig politie aanwezig zijn om het in goede banen te leiden. Inmiddels is het halve bedrijventerrein afgezet. Politie tracht mensen met megafoon op afstand te houden en het afzetgebied alsmaar te vergroten aangezien men niet weet wat we ligt opgeslagen.

update 4: de brand zou vannacht opnieuw zijn opgelaaid en een tweede NL Alert zijn afgegeven  de Vrieskasten lagen vol met fruit en er zouden geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Historie transportbedrijf Goes

In 2013 vierde transportbedrijf Goes nog haar 100-jarig bestaan, In mei 2014 raakte het transportbedrijf failliet om vervolgens in juni/juli 2014 deels een doorstart te maken.


Deel van transportbedrijf Goes overgenomen

Hoogstwaarschijnlijk geen doorstart voor Goes
Goes Transport onderzoekt doorstart
Transportbedrijf Goes na 100 jaar toch op de fles
Goes Transport uit De Meern bestaat honderd jaar

De rookwolken zijn te zien vanuit Terwijde en Veldhuizen, Overvecht en zelfs vanuit Bilthoven en vanaf de Wilgenplas in Maarssen.

image
Foto: Marina Lauer

Vleuterweide

Onderstaande foto’s: Kevin Vermeulen (@demeern112)
IMG_0739

IMG_0756

IMG_0757

IMG_0758

IMG_0759

IMG_0760

IMG_0761

IMG_0762

IMG_0763

IMG_0764

image
Foto: Roy Berrens
image
Foto: Benjamin Gibbon
Brand Goes in Oudenrijn De Meern
Foto: Vera Lindeman
image
Foto: Kevin Vermeulen
image
Foto: Vera Lindeman
image
Foto: Vera Lindeman
image
Foto: Kevin Vermeulen
image
Foto: Eva Nour

 

85 reacties op “Update6: Grote brand bij transportbedrijf Goes in De Meern”

    1. Waarschijnlijk transport opslag… en staat ook een deel van het pand in brand waar de vrachtwagens onderhouden worden. Dus dan denk ik aan olieproducten, grote pakketten, wellicht een voorraad vrachtwagenbanden??? En wat te denken van de dakbedekking van het nagenoeg platte dak… zal ook wel teer zijn etc… Dus dat zorgt dan wel voor dikke zwarte stinkende giftige rook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.