Drukbezochte open dag in de Kersenboomgaard Ateliers

Kunstenaars die wonen en werken in de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn openen één keer per jaar haar deuren voor andere bewoners, zodat zij kennis kunnen maken met de kunstwerken en de kunstenaars zelf. Zondag 2 juni was de open dag en ondanks het weer werden de ateliers goed bezocht door buurtbewoners.

image

De Kersenboomgaard Ateliers bestaan uit drie schuurachtige complexen. Hierin zijn dertig atelier-woningen voor kunstenaars in de wijk ’t Zand gevestigd. De gebouwen staan in een oude kersenboomgaard. In de ateliers kon men vandaag prachtige beeldhouwwerken, schilderijen, sculpturen en vele andere bijzondere kunstwerken bekijken. Buiten in de tuin konden kinderen spelen tussen de kersenbomen. Ook werd een toneelvoorstelling gegeven en trad begin van de avond een bandje op. De sfeer was goed en de opkomst groot. Samen werd voor een gezellige dag in de Kersenboomgaard gezorgd, waarbij iedereen uit de buurt welkom was.

De Kersenboomgaard Ateliers is ontstaan uit een samenwerking tussen woningcorporatie Portaal, SWK Kunsthuisvesting en de gemeente Utrecht. De complexen staan daar waar voorheen de oude veiling was.

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].