Video compilatie van zeer grote grote brand in De Meern

In De Meern is zondagavond rond 20:30 een zeer grote brand uitgebroken bij transportbedrijf Goes op bedrijventerrein Strijkviertel.

De brand brak rond 20:30 uit en werd snel opgeschaald naar “zeer grote brand”. De brandweer probeerde met man en macht het vuur onder controle te krijgen. Daarvoor werd veel materiaal ingezet uit ondermeer Mijdrecht, Woerden, Harmelen, Kockengen en Breukelen. De brandweer had enkele uren nodig om de brand onder controle te krijgen. ‘S nachts laaide de brand weer op en werd er opnieuw meerdere brandweereenheden opgeroepen. De brand trok veel bekijks en de politie had moeite om de mensen op afstand te houden. Maandagmiddag rond 15:15 was het vuur onder controle.

Tijdens de brand kwam er veel zwarte rook vrij, deze trok laag over richting Utrecht. Een NL-Alert is uitgestuurd om mensen te waarschuwen de ramen en deuren gesloten houden. Toen de brand weer oplaaide is deze opnieuw gestuurd. Tijdens de brand zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht zijn geen aanwijzingen dat er opzet in het spel is. Over de oorzaak is verder nog niets bekend.

De schade aan het pand is aanzienlijk groot. De dag na de brand zijn ze druk bezig met sloopwerkzaamheden. De schade word geschat op 15 miljoen euro.

 

image image image image image image imageI

Lees ook:

Alle eerdere artikelen over Transportbedrijf Goes

1 gedachte over “Video compilatie van zeer grote grote brand in De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.