Vervolg ‘Hangplek voor Ouderen’ in De Drie Ringen

28 juni 2016 06:00  Redactie  Reageer

ArtOloco, Cultuur19 en DOENJA Dienstverlening hebben de handen ineengeslagen voor een langlopend theaterproject door en over senioren, getiteld Hangplek voor Ouderen. Het project wordt gerealiseerd door de ouderen zelf, onder begeleiding van de professionele organisaties. Het eindresultaat is een theaterfeuilleton in vijf delen dat het leven van ouderen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern belicht: herkenbaar, troostvol, hilarisch en ontroerend. Op 3, 6 en 10 juli wordt deel twee gespeeld in Woonzorgcentrum De Drie Ringen.

Aflevering 2 is getiteld Afgeserveerd en dat is niet voor niets. Dat thema kwam veelvuldig naar voren in de interviews die gehouden zijn als inspiratie voor het scenario. Als 65+’er neem je afscheid van de arbeidsmarkt en daarmee ook van een deel van je leven en je netwerk. Je wereld wordt kleiner en voor sommigen wordt dit nog versterkt door toenemend lichamelijk ongemak. Voor veel senioren geldt echter ook, dat ze juist nog volop in het leven staan en willen blijven staan. Ze voelen zich vitaal en beschikken bijvoorbeeld over kennis die ze willen doorgeven.

Hangplek voor Ouderen - foto Birgit Schuch
Foto: Birgit Schuch

In ‘Hangplek voor Ouderen’ start een groep vitale senioren een pop-up restaurant voor ouderen met smaak. In het proces om zichzelf te organiseren, nemen ze het op tegen de jongere generatie, tegen de gevestigde orde, tegen zichzelf en elkaar. En al die tijd hangt er een vreemd luchtje, dat niemand kan thuisbrengen.

De voorstellingen vinden plaats in De Drie Ringen, een locatie van AxionContinu (Kandinskystraat 40, Utrecht). Aanvang is om 14.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn te reserveren via reserveren@hangplekvoorouderen.nl en telefonisch 030-670 3122. Reserveren is gezien de belangstelling aan te raden. Het aantal plaatsen is beperkt. Op locatie kan niet gepind worden. Meer informatie op www.cultuur19.nl.
Meedoen aan een van de volgende voorstellingen kan nog steeds. Opgeven kan bij Ton Offerman 06-52406393, mail ton@hangplekvoorouderen.nl of na afloop van de voorstelling.

De reeks wordt mogelijk gemaakt door Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Cultuurparticipatie, Stichting Voorzorg Utrecht, Fonds Sluyterman van Loo, Initiatievenfonds Gemeente Utrecht en RCOAK.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website