Leerlingen Via Nova College Nederlands Kampioen zwemmen

Lotte Hosper en Bjorn van Doesburg hebben tijdens de laatste Nederlandse Jeugdkampioenschappen zwemmen laten zien dat het Via Nova College ook in deze tak van sport kampioenen aflevert.
In het water van het nieuwe sportcomplex Sportboulevard in Dordrecht hebben beide leerlingen zich kunnen meten met de top van de Nederlandse zwemjeugd. Naast enkele mooie bronzen en zilveren medailles, die beide toppers bij elkaar wisten te zwemmen, was de kroon op het harde werk een Nederlandse titel!

Bjorn van Doesburg liet op drie afstanden zien de allerbeste te zijn. Op zowel de 50m vrij, de 50m vlinder als de 100m vlinder toonde Bjorn zijn spierballen en zwom de tegenstanders op (soms grote) achterstand.

Lotte Hosper pakte, enigszins verrassend, de titel op de 200m vrij. Waar de kansen op de 400m wisselslag het grootst werden geacht (Lotte werd op deze afstand “slechts” 3e), zwom Lotte op de 200m een ijzersterke race en pakte met overmacht het goud!

Het Via Nova College is dan ook zeer trots op de prestaties van Bjorn en Lotte en feliciteert hen van harte!

Bjorn van Doesburg
Bjorn van Doesburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.