Ontwikkelingen Leidsche Rijn Centrum

Utrecht is een van de snelst groeiende steden van Nederland. Dit heeft vooral te maken met de toename van nieuwbouwprojecten, waaronder ook het Leidsche Rijn Centrum. Het centrum zal straks voor 160.000 mensen in de omgeving dienen als primair verzorgingsgebied. In totaal zal er meer dan 38.000 m2 aanbod zijn aan winkels, horeca, bedrijfsruimtes en zorg. Naast de opening van een Jumbo Foodmarkt en H&M zullen binnenkort meer namen bekend worden gemaakt van nieuwe huurders. Verzekeraar a.s.r heeft de regie over het commerciƫle programma van Leidsche Rijn Centrum.

a.s.r was al eigenaar van de grote publieke parkeergarage en de gebouwen daaromheen met de Jumbo Foodmarkt en verschillende horecagelegenheden. Ze hebben nu de regie over het totale aanbod aan commerciƫle activiteiten in het nieuwe centrum. De bouw van het centrum is gestart in 2014 en zal naar verwachting eind 2017 klaar zijn voor oplevering.
Winkelcentrum Leidsche Rijn - 040216
De gemeente Utrecht realiseert in Leidsche Rijn Centrum diverse andere functies, zoals culturele voorzieningen, scholen en een bibliotheek. Naast de megabioscoop aan het Berlijnplein is er ook een bus- en treinstation. Er is nog steeds sprake van een forse toename van de woningbouwproductie en ook Leidsche Rijn Centrum Oost en Leeuwesteijn zullen binnen afzienbare termijn worden opgestart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.