Veel gezinnen met een hoog inkomen in de Vinex

De bewoners van Vinexwijken zijn vooral gezinnen met jonge kinderen en mensen met een hoog inkomen. Ook zijn relatief veel bewoners van niet-westerse herkomst. Leidsche Rijn is de grootste Vinexlocatie met ruim 56.000 inwoners in 2015.

Vanaf 1995 zijn Vinexwijken gebouwd om de druk op de grote steden te verlichten, in die wijken wonen bijna 790.00 mensen. In die wijken hebben veel huishoudens een hoog inkomen, namelijk een derde van de huishoudens valt in de hoogste inkomensgroep.

De bevolking van vinexwijken is relatief jong, van de inwoners is namelijk een kwart jonger dan 15 jaar. In de grote steden is dit gemiddeld 17 procent. Van de vinexbevolking is 17 procent van niet-westerse herkomst. In vinexwijken wonen relatief veel mensen van Surinaamse herkomst. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

6 gedachten over “Veel gezinnen met een hoog inkomen in de Vinex”

  1. De bevolking ZIJN relatief jong??? In die wijken wonen bijna 790.00 mensen??? Eindredactie ontbreekt duidelijk.

  2. De reacties op dit bericht zijn van zeer laag niveau! Wat een dom gelul… Redactie, prima werk. Laten we eens met opbouwende kritiek komen en het positief benaderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].