brusselplein_leidsche_rijn_centrum
 

Bekendmaking nieuwe winkels in Leidsche Rijn Centrum

12 juli 2016 18:49  Redactie  76 reacties

Naast de H&M heeft nu ook Hunkemöller en Vero Moda laten weten winkels te zullen openen in Leidsche Rijn Centrum. Op het gebied van food en horeca zal naast de Jumbo Foodmarkt ook het Grieks Mediterraans Restaurant Kabos en Italiaans Restaurant Solo Pasta haar deuren in het nieuwe centrum openen.

Gezondheidscentrum Julius zal met een oppervlakte van maar liefst 1.400m2 aanwezig zijn. Ook een Fleir Apotheek zal zich in het nieuwe centrum vestigen evenals de lokale ondernemer makelaar Brecheisen. Deze drie partijen komen aan de rand van het centrum aan de serviceboulevard op de Grauwaartsingel te zitten.

Gezellig horecaplein
Het Brusselplein zal een gezellig centraal plein met veel horeca en terrassen worden, dit is dan ook de plek waar Grieks Mediterraans Restaurant Kabos samen met Italiaans restaurant Solo Pasta komt te zitten.

Impressie van Brusselplein
Impressie van Brusselplein

Hotel
Gemeente Utrecht zal in Leidsche Rijn Centrum diverse andere functies realiseren, zoals scholen, culturele voorzieningen en een bibliotheek en er zijn zelfs plannen voor een hotel. De megabioscoop en het bus- en treinstation is inmiddels al opgeleverd.

De nieuwste winkelformules
Het retailaanbod in Leidsche Rijn Centrum zal worden opgebouwd uit een goede mix van Mode, Food & Horeca en Gezondheid. Met zowel landelijke als lokale ondernemers. 
Niet alleen traditionele winkelformules krijgen een plek, maar ook nieuwe concepten, gericht op de jonge digitale consument. Bestaande winkeliers zullen worden uitgedaagd om hun nieuwste winkelformules toe te passen.

Woningbouw
Er is sprake van een forse toename van de woningbouwproductie en ook Leidsche Rijn Centrum Oost en Leeuwesteijn zullen binnen afzienbare termijn worden opgestart.

Compleet stadscentrum
In Leidsche Rijn Centrum ontwikkelt Leidsche Rijn Centrumplan B.V. (LRC B.V., een samenwerking van a.s.r. Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development) een compleet stadscentrum voor uiteindelijk ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn.

Binnen het totale plan is LRC B.V. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met 22.400 m² Retail, 5.600 m² Foodmarkt, 3.000 m² dienstverlening, 4.000 m² horeca en 3.000 m² maatschappelijke voorzieningen. Naast de winkels en voorzieningen omvat het programma een parkeergarage met 1.300 openbare en 670 private parkeerplaatsen, 762 appartementen (waarvan 511 koopappartementen en 251 huurappartementen voor Vesteda) en 10.000 m² kantoren in het hart van het plan.

Parkeren
Parkeren zal de eerste jaren gratis zijn.

Opening
Helaas moeten we nog even wachten op de opening. De verwachting is dat dit in het derde kwartaal 2017 oplevering zal plaatsvinden.

Alles over Leidsche Rijn Centrum
Lees op deze pagina alle eerdere artikelen over Leidsche Rijn Centrum

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

76 reacties

 1. En wanneer komen de eerste inschrijvingen voor de koopappartementen? Bijvoorbeeld de Edmund?

 2. Gabriela Lubbers

  H&M is een nieuwe. Naar Hunkemöller en Vero moda zitten ook al in Vleuterweide. Zullen ze blij mee zijn. Hopelijk zitten ze ver genoeg van elkaar om niet elkaars klanten weg te halen.

 3. Diana van Dam

  sostrene grene zou ook leuk zijn…die hebben leuke spulletjes voor woongebied , handwerken creatief zijn e.d.

 4. Tomas Lina Herrera

  Erg jammer dat er noggg steeds geen prijzen bekend zijn….maar natuurlijk wachten ze op het hoogte punt en word alles supperrrr duur terwijl ze al aan het bouwen zijn….mmm niet netjes…maar wel supperrr mooi project

 5. Amber Haak

  Primarkt moet er gewoon komen!!! Dat trekt zo ie zo veel klanten en is eens lekker in de buurt

 6. AUB geen Primarkt. Goedkope troep gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden in landen als India. Een keer wassen en je kunt het weggooien. Ook kleding zou duurzaam moeten zijn!! Er zijn meer dan genoeg goedkope en betere alternatieven voor de Primarkt. Naast een beroerde kwaliteit trekt Primarkt ook een publiek aan waarmee je het hele gebied omlaag haalt.

  Lekker weglaten


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website