Vrijwilliger aan het woord: Ida van der Weijden

Ida van der Weijden, 58, MEAO opleiding, heeft eerst 37 jaar fulltime gewerkt in de administratie in het bankwezen, bij postbedrijf DHL en de politie. Door reorganisaties, bedrijfsovernames en contracten die niet verlengd werden, kwam zij op een gegeven moment zonder betaald werk te zitten. Ida is een echte regelaar en organisator en ging al snel (aug. 2013) 1 dagdeel per week als vrijwilliger bij de Telefoondienst van Welzaam aan de slag en in april 2015 ging zij ook 1 dagdeel per week achter de informatiebalie van Informatiecentrum CultuurCampus helpen.

Dat Ida heel actief is bewijst het feit dat zij ook al 18 jaren bij de Zonnebloem Vleuten-De Meern meedraait. Eerst in een bestuursfunctie (10 jaar) en vervolgens mensen bezoeken thuis en meehelpen bij activiteiten (organiseren, vervoeren) en projecten. Daarnaast wandelt zij vaak en is al 3 jaar nauw betrokken bij het In Between Café Leidsche Rijn (netwerken, workshops volgen, ad hoc meehelpen met notuleren of werkshops geven).


Advertentie:

Ida van der Weijden

Het werken achter de informatiebalie spreekt Ida met name erg aan omdat zij het leuk vindt in een grote ruimte mensen te informeren, adviseren en door te verwijzen in combinatie met het verrichten van licht administratief werk. Enthousiast vertelt zij hoe vandaag een meneer aan de balie verscheen die vroeg of hij een poster over “De Vorlesbűhne” mocht ophangen in de CultuurCampus. Ook had hij een boekje ter informatie bij zich die hij haar gaf. De bedoeling is dat er elk kwartaal enkele exemplaren van dit boekje voor de bezoekers ter inzage komen te liggen in deze gezellige ruimte. Ida vertelt geanimeerd dat de echtgenote van die man werkt in het kunstwinkeltje van Abrona in de CultuurCampus en zo bij de balie terecht kwam.

Ineens verschijnen er tegelijkertijd 2 bezoekers aan de balie, beiden hebben een afspraak met het Buurtteam Vleuten. Ida belt desbetreffende Buurtteam medewerker op om door te geven dat hun gast gearriveerd is. Ze heeft nog maar net opgehangen of de telefoon rinkelt alweer. Iemand wil doorverbonden worden met een Sociaal Makelaar van Welzaam en Ida zoekt het nummer op. Het is wel duidelijk hoe druk, gevarieerd en onmisbaar het werk van een baliemedewerker is!

3 reacties op “Vrijwilliger aan het woord: Ida van der Weijden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.