Bewoner in beeld: Spellenvereniging Dobbelix

Zondagmiddag 22 juni is het gezellig druk in de opkamer van restaurant “De Brouwerij” in Vleuten. Het is alweer de vijfde spellenmiddag van de spellenvereniging Dobbelix. Aan meerdere tafels zitten volwassenen en kinderen diverse spellen te spelen. Codenames, Elfenland, Splendor en Stef Stuntpiloot zijn enkele spellen die deze middag worden gespeeld.
Sinds begin 2016 organiseert Onno Stegeman, oprichter van de vereniging Dobbelix, maandelijks een spellenmiddag of -avond in restaurant De Brouwerij in Vleuten. Met als doel: het promoten van (bord)spellen en mensen uit Vleuten en Leidsche Rijn met elkaar in contact brengen. De opzet is eenvoudig: een paar mensen neemt spellen mee en belangstellenden kunnen gratis aanschuiven om mee te spelen. Het belangrijkste is dat er een aantal spel-ambassadeurs aanwezig zijn. Dit zijn mensen die een spel meenemen, de regels aan anderen uit kunnen leggen en het spel begeleiden.

Onno vertelt: “Het idee van een spellenvereniging zat al lang in mijn hoofd. Het liefst zou ik er mijn werk van willen maken, maar dat is best lastig. Het oprichten van een vereniging was voor mij veel laagdrempeliger en al een mooie stap in die richting. Toen we op een avond aan het eten waren in De Brouwerij, opperde mijn vrouw dat dit een mooie locatie voor de vereniging zou zijn. Met een lichte duw in mijn rug heb ik de eigenaresse Marjolein aangesproken en die reageerde gelijk enthousiast. Ik heb toen de website gemaakt en ben via diverse sociale media reclame gaan maken. Eind januari was de eerste bijeenkomst en met bijna veertig mensen was het een groot succes.

Dobbelix - Onno Stegeman in shirt met dobbelstenen

De gedachte is om het laagdrempelig te houden. Daarom rekent Dobbelix ook geen contributie. De enige kosten die je hebt zijn de drankjes en de hapjes die je bestelt. Dobbelix heeft al nieuwe plannen voor na de zomer: het laddertoernooi. Hierbij kunnen mensen elkaar uitdagen voor een bepaald spel. Dit kan op de georganiseerde spellenmiddagen of –avonden zijn, maar kan ook tussendoor. De winnaar stijgt op de ladder en de verliezer daalt. Daarnaast denkt Onno ook na over een spellenbibliotheek en bijvoorbeeld spelbegeleiding voor verjaardagen. Overigens liggen er bij De Brouwerij nu al een aantal spellen van Dobbelix die je kunt uitproberen als je op je eten wacht.
De data voor het najaar zijn al bekend. Wil je wel eens een nieuw spel uitproberen? Ben je erg enthousiast over een spel en wil je het promoten? Of heb je gewoon zin in een avond of middag bordspellen? Kom dan eens langs bij Dobbelix. Voor meer informatie ga naar www.dobbelix.nl.

De data:
Zondagmiddagen (vanaf 14.00 uur): 28 augustus, 9 oktober, 27 november
Dinsdagavond (vanaf 19.30): 25 oktober
Donderdagavond (vanaf 19.30): 15 september, 15 december (onder voorbehoud)

Uiteraard zijn alle activiteiten van Dobbelix ook in de agenda van Regio Leidsche Rijn te vinden

2 gedachten over “Bewoner in beeld: Spellenvereniging Dobbelix”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.