Eerste editie van Festival Vreugde gaat niet door

Festival Vreugde gaat niet door. De eerste editie van het evenement voor 55+’ers in de regio Leidsche Rijn en omstreken is geannuleerd. ‘De belangrijkste oorzaken zijn de korte voorbereidingstijd en de vakantieperiode’, aldus de organisatie. Festival Vreugde zou plaatsvinden op 29 en 30 juli op het Berlijnplein in Utrecht. Mogelijkheden voor een alternatieve datum voor het festival wordt nog onderzocht.
Festival Vreugde was één van de vijf winnaars van de prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’, een wedstrijd die in mei werd uitgeschreven door de Gemeente Utrecht. ‘De definitieve toestemming om met de organisatie van Vreugde te starten kregen we zes weken geleden’, vertelt Minka Sterk, één van de organisatoren van het festival. ‘We zijn er toen gelijk vol tegenaan gegaan, maar het blijkt helaas te kort dag Vreugde goed van de grond te krijgen. Ook speelt de vakantieperiode ons parten. Er is onvoldoende mankracht om de ontmoetingsmarkt op zo’n korte termijn vol te krijgen. Ook kon er onvoldoende bezetting bij de deelnemende restaurants gerealiseerd worden’.

Moeilijke beslissing
‘De beslissing om Vreugde niet door te laten was een hele moeilijke en valt ons ook erg zwaar’, aldus Minka Sterk, één van de organisatoren van het Festival. ‘We geloven namelijk echt in het concept en zijn ervan overtuigd dat we met Festival Vreugde aan een belangrijke behoefte van onze doelgroep voldoen. Maar we willen het wel goed doen en een volwaardig evenement neerzetten. Een eerste indruk kan je immers maar één keer maken. Helaas moeten we op dit moment concluderen dat het ons onvoldoende lukt om het concept zoals we dat voor ogen hebben goed neer te zetten’.

Nieuwe datum
De organisatie van Vreugde onderzoekt op dit moment, samen met Gemeente Utrecht, of het mogelijk is om Festival Vreugde op een andere datum plaats te laten vinden.

1 gedachte over “Eerste editie van Festival Vreugde gaat niet door”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.