STRTFSTVL laat Berlijnplein in Leidsche Rijn bruisen

Op woensdag 17 augustus staat het Berlijnplein (bij CineMec) in Utrecht Leidsche Rijn in het teken van een gloednieuw straattheaterfestival: STRTFSTVL Berlijnplein. Te midden van hijskranen, bouwplannen en spannende ontwikkelingen in de wijk verrijst tussen 14.00-19.00 uur een bruisend, feestelijk event. “Als een verfrissende oase in de nieuwbouw-woestijn van dit opkomende, bijzondere deel van Leidsche Rijn”, aldus organisator Mariska Jacobi van STRTFSTVL.”

TRTFSTVL Berlijnplein is een initiatief van Rob Vugs en Mariska Jacobi. Zij hadden een van de vijf winnende ideeën van de pitch die de Gemeente Utrecht heeft uitgeschreven om een Festijn voor het Berlijnplein te bedenken. “STRTFSTVL Berlijnplein brengt feestelijk straattheater midden in het toekomstige culturele hart van Leidsche Rijn. Ons doel? Een nieuw evenement neerzetten voor groot en klein op een verrassende locatie in Utrecht mét gratis entree. En dat is precies wat STRTFSTVL Berlijnplein in de laatste week van de zomervakantie gaat worden”, aldus Mariska Jacobi.

STRTFSTVL Goma
Goma

Optredens en circusinstuif
Op 17 augustus vormen de voormalige perronkappen van Utrecht Centraal het decor voor een vermakelijke middag vol optredens van onder andere papiertovenaar Mr Lo (USA/DE), de immer chaotische en charmante straatshow van Goma (DE), de spanning en sensatie van Duo Diesel (NL) en Utrechtse artiesten als Meatball & Van de Camp en Wolkenruiters. Voor de kleinste bezoekers is er een knutselhoek en een (milieu)circusinstuif waar de kinderen de hele middag kunnen koorddansen, jongleren met vuilnis en nog veel meer. Voor de inwendige mens zijn er ijsjes, pannenkoeken, hotdogs, goede koffie en een gezellige bar met het in Leidsche Rijn gebrouwen Maximus Bier.

STRTFSTVL_meatball
Meatball

STRTDINER
STRTFSTVL
Berlijnplein wordt afgesloten met het STRTDINER. Voor een schappelijke prijs mogen bezoekers en buurtbewoners aanschuiven bij de artiesten en medewerkers van STRTFSTVL Berlijnplein om samen te genieten van lekker eten en entertainment aan tafel. Het diner wordt zo een onvergetelijke afsluiting van het nieuwe festival en van de zomer.

Over STRTFSTVL
Stichting STRTFSTVL
Stimuleert en promoot straattheater, circuskunsten, muziek en variété. STRTFSTVL organiseert hiertoe ondermeer (culturele) optredens, speciale promotie evenementen en festivals. De eerstvolgende evenementen zijn STRTFSTVL Berlijnplein (Utrecht, 17 augustus 2016), circustheater festival CirqAdam (Amsterdam, 30 september – 2 oktober 2016) en STRTFSTVL Showcase 2017 (Utrecht 12-13 feburari 2017)

5 gedachten over “STRTFSTVL laat Berlijnplein in Leidsche Rijn bruisen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.