Uittips met kids voor de zomervakantie week 3

Wat is er leuker voor een kind dan spelen met zand en water? Bij Bouwspeeltuin Voorn kun je de mooiste zandkasteel bouwen. Of kom je lekker chillen op een matje tijdens de lazy sunday afternoon bij Castellum Hoge Woerd? Ben jij al eens als echte prins of prinses in de slaapkamers van Kasteel haarzuilens geweest? Dat mag je niet missen deze week. Ontdek onze tips van 25 t/m 31 juli.

TIP 1: SPELEN BIJ BOUWSPEELTUIN VOORN
Bouwspeeltuin Voorn in Langerak is in de hele zomervakantie geopend. De speeltuin wordt beheerd in door buurtbewoners. Ze zijn doordeweeks van 11:00 tot 18:00 geopend en in het weekend van 13:00 tot 17:00 uur. De speeltuin is ruim opgezet en geschikt voor kinderen tot 12 jaar. De speeltuin is volledig omheind en er zijn leuke bankjes en picknicktafels om te zitten. Buiten de speeltuin is ook een voetbalveld aanwezig waar oudere kinderen zich kunnen vermaken. En wat dacht je van zelf een hut bouwen? Kinderen vanaf 7 jaar mogen dit onder toezicht van hun ouders doen. Je dient wel zelf gereedschap en spijkers mee te nemen.
bouwspeeltuin voorn
De speeltoestellen staan allemaal in zand, dus genoeg ruimte om kastelen te bouwen! De klimtoestellen zijn voor verschillende leeftijden. Er is ook een waterpomp waar je op warme dagen lekker met water kunt kliederen. Zandbakspeelgoed is voldoende aanwezig om geulen te graven en te bouwen. Bij mooi weer gaat ook het spetterbadje open. Het is erg prettig dat er ook een wc aanwezig is en je een lekker ijsje kunt kopen. Alle ingrediƫnten zijn aanwezig voor een relaxte speeldag met je kinderen.
Voorn bouwspeeltuin

TIP 2: LAZY SUNDAY AFTERNOON
Zondag 31 juli kun je met het hele gezin genieten van de programmering van Lazy Sunday Afternoon op het terrein van het Castellum Hoge Woerd. Al een tijd zijn deze muzikale zondagen een traditie in het Utrechtse Park Lepelenburg.
Luchtfoto van het Castellum gemaakt op 21-08-2015
Nu is dit gratis toegankelijke festival ook naar De Meern gehaald.Er is muzikaal vermaak vanaf het openlucht theater. Iedereen is welkom om neer te strijken in het gras op zijn eigen meegebrachte kleedje of stoeltje. De kinderen kunnen lekker ravotten op het grasveld terwijl je als ouder geniet van de heerlijke muziek onder het genot van een drankje. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

TIP 3: DEFTIG DUTTEN BIJ KASTEEL DE HAAR
Wegens succes is de tentoonstelling Deftig Dutten bij Kasteel de Haar verlengt en dus deze zomervakantie nog te bezoeken. Er zijn speciale kinderrondleidingen deze vakantie. In het kasteel mag je zelf de mooiste ruimtes en zalen ontdekken op je eigen tempo. Stijlvol slapen in Kasteel de HaarNeem een kijkje in de eetzaal en de centrale hal. Wie wil er niet kijken in de slaapkamers waar beroemde gasten hebben gelogeerd? Welk kind wil zich nou niet een prins of prinses wanen in een kasteel? Genoeg redenen om deze leuke voorstelling te bezoeken. Nog tot 4 september heb je de kans. De tickets zijn vooraf te bestellen.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].