Blog: Boodschappen met kids

De schijf van vijf in twee uur tijd
Toen mijn kinderen nog niet naar school gingen deed ik ruim twee uur over het halen van de weekboodschappen. Voor je kind een feest want er kan genoeg gescoord worden tijdens zo’n ronde. Even een opsomming van de winst tijdens ons vaste rondje: de supermarkt(een ballon), de bakker (iets lekkers), boer Goes (appeltje), de slager (plakje worst) en last but not least bij de kaasboer (plakje kaas). Met andere woorden, na deze tour was het 10-uurtje niet meer nodig en was de schijf van 5 binnen. Voor je kind best leuk dat boodschappen doen, maar voor de ouders al met al een hele onderneming om diverse redenen.

Mijn redenen….
Ondanks dat mijn kinderen zich nooit blèrend op de grond werpen in de supermarkt, vind ik boodschappen doen met baby, dreumes en peuter een vermoeiende klus. Die van mij moeten altijd precies als je midden in de supermarkt staat nodig naar de wc. Terwijl je voordat je ging 5x had gevraagd of ze niet naar de wc moeten. “Nee hoor mama, echt niet.” Wat ook leuk is in het babytijdperk; als ze net hun hele luier vol poepen bij het plaatsnemen in het winkelwagentje, waardoor je vervolgens een geurspoor achter je aan trekt door de hele supermarkt. In de meeste winkelcentra hebben ze helaas geen wc voor dit soort crisissituaties. Daarnaast moet je continu in de gaten houden of ze niet ergens met hun vingers tussen zitten of een hele stapel producten omver trekken. Of net als je met je hoofd in een koeling hangt zetten ze het op een lopen. Niets vermoedend duik je weer uit de koelcel, om vervolgens een lichte aanval van paniek te krijgen… Waar is mijn kind?!
boodschappen de slager
Verleidingen
Buiten de schijf van vijf die gescoord moet worden zijn er voor je kinderen nog genoeg andere verleidingen die ze onderweg moeten weerstaan. Elke week opnieuw leg je ze uit dat je geen snoep gaat kopen, dat ze niet in het speelgoed draai karretje mogen die voor de deur staat van de drogisterij. En dat het niet gewenst is dat ze met hun mond de ramen van de slager gaan onder kwijlen. Vaak willen ze je ‘helpen’ met zo’n eigen minisupermarkt wagentje. Super lief natuurlijk. Vervolgens loop je 5 minuten later zelf twee karren vooruit te duwen, omdat ze geen zin meer hebben. Herkenbaar?
boodschappen speelauto
De verlossing
Je begrijpt dat ik uitkeek naar de dag dat ze beiden op school zouden zitten en ik rustig de boodschappen kon gaan doen. En inderdaad, inmiddels is dat zo ver, en ben ik in de helft van de tijd klaar. Maar ik vind er geen bal meer aan om boodschappen. Het is een saaie klus in je eentje. Je hebt geen excuus meer om zelf een plakje worst te scoren en niemand die enthousiast tegen je aan kletst. Nu zie ik wel eens andere ouders struggelen met een opstandige peuter. Dan denk ik; geniet er nog maar van, straks sta je er alleen voor. SAAI! De oplossing die ik heb gevonden is ideaal. Het werkt via een App en de boodschappen worden thuis bezorgd. Mijn kids helpen me nu elke week enthousiast met het opruimen van de boodschappen. Kijk daar wordt mama blij van! Tijd genoeg over om leukere dingen te doen samen.
ijsje eten

1 gedachte over “Blog: Boodschappen met kids”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.