Uittips met kids voor de zomervakantie week 4

Volg een speurtocht met de hele familie bij Kasteel de Haar. Wie van de familie bereikt als eerste het hart van het doolhof? Verken het Maximapark eens op je gemak. Dwaal door de mooie Vlinderhof, picknick op een kleedje in het park en speel er vervolgens op los in de Bosspeeltuin. Op zondag kun je samen met de kinderen inkopen doen bij de Zomerse buitenmarkt van de Utrechtse Bazaar. Kook met de verse ingrediënten die je daar haalt een heerlijke maaltijd voor het Potluckfestival dat gehouden wordt op het Berlijnplein. Onze tips voor 1 t/m 7 augustus.

TIP 1: ACTIVITEITEN BIJ KASTEEL DE HAAR
Alle bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern hebben van Kasteel de Haar weer een gratis pas gekregen om de kasteeltuinen te bezoeken. Heb je hem nog niet ontvangen? Je kunt hem ophalen bij de kassa van het kasteel. Wist je dat er in het park van alles te doen is voor jong en oud? (Ver)dwaal in het doolhof achter het Tuynhuis, spot de herten in het hertenkamp of volg de speciale familie parkspeurtocht tijdens een mooie, maar stevige wandeling ( 1,5 uur). Eindig met een lekkere lunch bij het Koetshuis of geniet van een kopje koffie/thee met appeltaart.
Kasteel De Haar

TIP 2: DE VLINDERHOF EN DE BOSSPEELTUIN IN MAXIMAPARK
Wat een mazzel dat we zo’n mooi park in de buurt hebben als het Maximapark. Het nodigt uit tot een wandeling, fiets- of skate tocht met het hele gezin. Het park heeft verschillende ingangen en rondom loopt de brede asfaltstrook het Lint. Wat dacht je van een picknick in de Vlinderhof of de Japanse tuin? Je kunt hier heerlijk verstoppertje spelen in de natuur. Of wat te denken van de Bosspeeltuin die dagelijks open is van 08:30 tot 19:00 uur. Het bestaat uit voornamelijk houten speeltoestellen. Kinderen van heel jong tot 12 jaar kunnen hier heerlijk samen spelen en ontdekken. De speeltuin is omheind. De enige in- en uitgang is aan de kant van het Anafora parkrestaurant. Hier kun je heerlijk even een drankje drinken terwijl de kids zich prima vermaken.
vlinderhofbosspeeltuin maximapark
TIP 3: ZOMERSE BUITENMARKT BIJ DE UTRECHTSE BAZAAR
Iedere zondag t/m september is er een zomerse buitenmarkt bij de Utrechtse Bazaar. Bij de bazaar kun je je even in een andere wereld wanen. Het is een gezellige markt met veel lekker eten, volop vermaak en voordelige producten. Zowel tweedehands als nieuw. Er zijn meer dan 500 kraampjes. Je kunt er gratis parkeren, maar de Bazaar in Papendorp is ook goed te bereiken vanuit Leidsche Rijn met de bus of met de fiets natuurlijk. Altijd leuk een dagje struinen over een markt in de vakantie. De entree is 3.50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
Perron 9 Berlijnplein
TIP 4: POTLUCKFESTIVAL BERLIJNPLEIN
Op zondag 7 augustus verandert Perron 9 op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum in Perron Plantaardig. Perron plantaardig is een gratis, voor iedereen toegankelijk potluckfestival met diverse culturele en culinaire activiteiten voor jong en oud. Wat is een potluck? Het is de bedoeling dat mensen zelf eten mee en delen dat met elkaar. Dit potluckfestival is 100% plantaardig, want dat is duurzaam, gezond en tegenwoordig ook helemaal hip.
Naast eten is er ook ruimte voor het delen van talent met een cultureel programma. Er is een open podium, een zeepkist waar iedereen zich mag laten zien of horen, een tafel met groente en fruit waar kinderen ‘voedsel-kunstwerken’ kunnen maken, een taartenbakwedstrijd en optredens van muzikanten. Er is actief spelmateriaal voor kinderen aanwezig. En er is een informatiehoek over plantaardig eten.
Het complete podiumprogramma:
12.30-13.00 Optreden Ukelele duo WahRho
13:00-13.20 Optreden Constance Allanic & Krista de Jong (harp en moderne dans)
13:30-13:40 Uitslag taartenbakwedstrijd
13:45-14:15 Open podium deel 1
14:15-14:45 Optreden Ukelele duo WahRho
14:50-15:10 Optreden Constance Allanic & Krista de Jong (harp en moderne dans)
15:15-15:45 Open podium deel 2
Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de site van Perron Plantaardig.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.