Blog: Gecrasht

Terwijl de hond allerhande nieuwe geuren opsnuift en zo nu en dan een paal markeert als die van hem, lopen we door de nieuwe wijk die weer in recordtijd is opgetrokken

Gekscherend vertel ik dat waar we nu lopen die morgen nog kinderen speelden op grote bergen aarde die nu in netjes omheinde tuinen perken sieren waarin bomen zullen groeien die tot in de hemel rijken.

Hier was tot voor kort een braak liggend terrein waar de hond naar hartenlust zich kon vermoeien met andere honden.
Toen de shovels uitrukten en het asfalt uitgerold werd, werd ik me pijnlijk bewust van het feit dat we hier niet heel lang meer ons vertier zouden kunnen vinden.

Verderop waar vlaggen links en rechts markeren dat er een nieuwe burger geboren is, die zich officieel Leidsche Rijner noemen mag, zien we een ooievaar in een vrijwel lege tuin die vermoeid voor zich uit staart.
Er zullen nog vele vluchten volgen
Getuige een tegen een raam gecrashte ooievaar eist de vermoeidheid haar tol.
De kostbare lading schijnt ongeschonden te zijn afgeleverd, de baby gaat van hand tot hand en geniet er hoorbaar van.

De hond kijkt even meewarig naar me op en laat dan zijn kop hangen.
Ook hij weet dat het uitrazen hier verleden tijd is en hij zal moeten wachten tot we een geschikte plek hebben ontdekt waar hij de vrijheid krijgt om ongeremd rond te rennen als een pup die zijn energie kwijt moet, al is hij de zes jaar inmiddels ruim gepasseerd.

De nu nog op de stoep spelende kinderen kijken uit naar het moment dat hun speelplek veilig tussen de huizen ingeklemd is en waar moeders en vaders van alle kanten zicht op hen hebben.
De verende bodem zal zorgen dat ze niet te hard terecht komen als ze vallen van de speeltoestellen die duidelijk trekjes vertonen van abstracte kunstwerken.

Het Specerijenplein ligt er nu nog als een niet ontgonnen zandvlakte bij maar zal in geen tijd haar geuren door de wijk verspreiden en haar bewoners een hartelijk welkom bieden.

Hun huis zal hun thuis worden! Zeker!

Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven