Maximumsnelheid op Stadsbaan blijft 50 km per uur

De Stadsbaan is binnen de bebouwde kom en maximumsnelheid blijft 50 kilometer per uur

Gemeente Utrecht is niet van plan de maximumsnelheid voor de stadsbaan, die pas sinds december 2015 is geopend, te verhogen, ondanks dat de weg uitnodigt om harder te rijden, zo laten veel automobilisten weten. Ook de politie bevestigt dat de weg zo is ingericht dat daar makkelijk sneller gereden kan worden. Ook is de gemeente niet van plan de inrichting van de weg aan te passen middels het plaatsen van drempels. De gemeente laat weten dat men zich aan de snelheid moet houden. Handhaving is een taak van de politie.

Politie Leidsche Rijn controleert regelmatig op snelheid. Meerdere malen raakten bestuurders het rijbewijs kwijt en kregen vele een boete. Donderdagavond leverde het nog drie boetes op en raakte een ander zijn rijbewijs kwijt. De politie laat weten hier te blijven handhaven.

Lees hier eerdere artikelen over de Stadsbaan en Stadsbaantunnel

4 gedachten over “Maximumsnelheid op Stadsbaan blijft 50 km per uur”

  1. Dit is echt te makkelijk gedacht over de situatie. Ik woon aan de Valeriaanweg (vlakbij de 3e Oosterparklaan) en er wordt bij ons voor de deur soms achterlijk hard gereden. Ter hoogte van de 3e Oosterparklaan levert dat soms echt gevaarlijke situaties op, niet alleen voor automobilisten die de Stadsbaan opdraaien, maar met name bij de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.

    De gemeente wijst nu naar de politie als handhaver, maar tegelijkertijd wijst de politie weer door naar de autobestuurder als degene die verantwoord moet rijden. Het is echt een ongewenst cirkel die dan ontstaat, als je ziet dat de gemeente niet de voorwaarden wil scheppen om verantwoord rijgedrag te stimuleren.

    Wat echt een prima overweging zou zijn is om de maximum snelheid vanaf de A2 tot de stoplichten Langerakbaan naar 70 of 80 km/u te verhogen. Vanaf de stoplichten 50 km/u, omdat je daar pas eigenlijk binnen de bebouwing komt.

    Ook kunnen de stoplichten op de hoek Stadsbaan / Langerakbaan prima aanblijven na 11 uur ’s avonds. Het is daar dan ook nog steeds behoorlijk druk en het zorgt ervoor dat er niet vanaf de A2 een racebaan ontstaat tot aan de stoplichten bij de Laurierweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.