Uittips met kids voor de zomervakantie week 5

Alweer de 5e week van de vakantie. Wat valt er te beleven van 8 t/m 14 augustus? Regio Leidsche Rijn zet wat tips voor je op een rijtje. Altijd al willen weten hoe het er echt aan toe ging in de tijd van de Romeinen? Neem dan een kijkje bij de Romeinse wachttoren in de Meern waar ze de situatie van 2000 jaar geleden nabootsen. Of trek er op uit met de fiets richting de Kersentuin De Themaat in Haarzuilens. Geniet van het heerlijke fruit daar en laat je kinderen lekker spelen in de tuin. Voor een potje Boeren-minigolf hoef je alleen maar de weg over te steken naar Geertje’s Hoeve. Lees de verslagen van onze Blogsters Ruth en LangerakMam voor inspiratie.

TIP 1: ROMEINEN OP WACHT IN DE MEERN
Het laatste weekend van de 5e vakantieweek start met een Romeins leefexperiment bij de wachttoren van De Meern. Van 13 t/m 20 augustus houden acht leden van Vereniging Pax Romana daar een week lang de wacht bij het Castellum Hoge Woerd. De Romeinse soldaten zullen 7 dagen lang, 24 uur per dag, zo precies mogelijk nabootsen hoe er vroeger geleefd werd. Ze krijgen een Romeins dieet, de barbier komt langs en handelaren komen bij de toren hun waar slijten. Door dit experiment willen wetenschappers vraagstukken beantwoorden, maar ook de inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern meer leren over de bevolking van 2000 jaar geleden. Je kunt deel uitmaken van dit Experiment door het project te steunen via een financiele bijdrage. En kom natuurlijk kijken hoe het er uit ziet van dichtbij! Op woensdag 17 augustus kunnen kinderen vanaf 6 jaar van 14:00 tot 15:30 de soldaten bij de wachttoren observeren. Aansluitend zullen ze zelf een Romeinse helm maken en versieren.
romeinen op wacht
TIP 2: KERSENTUIN DE THEMAAT
Al eens een bezoekje gebracht in de vakantie aan deze Kersentuin? Naast dat je hier terecht kunt voor lekkere kersen, verkopen ze ook ander zachtfruit. Ze zijn geopend van mei t/m augustus. Je fietst er op een mooie dag zo naar toe vanuit Leidsche Rijn. Ze zijn geopend van 9:00 tot 22:00. Inspiratie op doen voor dit uitstapje? Lees hier alvast het Blog van Ruth die je voor ging. Zij bracht onlangs een bezoekje aan deze leuke plek in Haarzuilens.
blog_ruth_foto1
TIP 3: MINI-BOERENGOLF GEERTJE’S HOEVE
Ben je na een bezoekje aan de Kersentuin toe aan wat actief vermaak? Dan hoef je alleen maar de weg over te steken en dan kom je uit bij Geertje’s Hoeve. Daar kun je tijdens de zomervakantie samen met het hele gezin deelnemen aan een potje Boerenmini-golven. In de geitenweide kun je voor 3 euro per persoon met je klompenclub de strijd aan gaan met je familieleden. Wie van het gezin komt het beste het parcour door dat bestaat uit negen boerenholes? De klompenclubs zijn te huur in het restaurant. Naast de boerengolf is er volop vermaak voor de kinderen op Geertje’s Hoeve. Lees hier het verslag van Blogster LangerakMam die al eerder een bezoek bracht dit jaar aan Geertje’s Hoeve.
tuin geertjes hoeve
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.