Leidsche Rijn Festival maakt programma bekend

Op 28 augustus organiseert Cultuur19 van 10.00 tot 17.00 uur de zeventiende editie van het Leidsche Rijn Festival. Het festival vindt voor de tweede keer plaats in het Amaliapark en het thema is De Grote Trek.

Cultuur19 heeft een groot deel van de programma voor kinderen van 2 tot 12jaar bekend gemaakt via de website. Het wordt een festival, waar je als vanouds je neus achterna kunt wandelen, de meest uiteenlopende avonturen beleeft om vervolgens neer te ploffen bij de heerlijke hapjes en drankjes van Lunaworx, Maximus en Cofie.

De kinderen van 2+ halen hun hart op bij het Peuterspeelplein, dat dit jaar geadopteerd is door Spelenderwijs. Op dit plein bij de opvallende Tipi kunnen de kinderen de kunstinstallatie Onder De Tafel ontdekken en meedoen aan diverse workshops, waaronder Witte Huishoudwereld en Pannetjes & Bloem. Lekker wegdromen kan bij de voorleesvoorstelling Schildpad zoekt een huis van Anke Kuypers, gebaseerd op het prentenboek. De voorstelling Er was weer… Sneeuwwitje (4+) van Tg THINK gaat over Sneeuwwitje, die erachter komt, dat prinses zijn toch niet zo leuk is als ze aanvankelijk dacht.

 

Foto: Hilde Werner
Foto: Hilde Werner

Bij De Wereldreddersclub van theatergroep Zonder Mouwen krijgen kinderen vanaf 6 jaar de kans om een wereldredder te zijn. In een actieve heldenworkshop bedenken ze wereldreddende plannen, maken ze wereldreddende spandoeken en leren ze hoe je wereldreddend actievoert.

En ook voor oudere kinderen is van alles te doen en te beleven. In de opvallende DJ-bus van Press Play leren ze bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het DJ’en. De workshop wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij de bus mag schudden.

Verdeeld over het terrein zijn de nodige kunstinstallaties te zien, sleurkunst genoemd. Het festival wordt afgesloten met een spetterende grande finale van de Parade De Grote Trek van Leidsche Rijn.

Kijk voor programma, route en overige informatie op www.leidscherijnfestival.nl, @LRFestival op twitter en www.facebook.com/LeidscheRijnFestival.

Gezocht: helpende handen
Ieder jaar dragen vele vrijwilligers bij aan het Leidsche Rijn Festival. Ze helpen mee in de op/-afbouw, achter de bar of bij de kinderactiviteiten. Er zijn tal van taken en klusjes om uit te kiezen. Het festival biedt naast een gezellige dag met lekkere lunch ook een festivaltshirt als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl. Aanmelden kan bij Merel van den Berg via vrijwilligers@cultuur19.nl of bel 030 6703122.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.