Vrijstaat-kinderen nemen redactie Regio Leidsche Rijn over

8 augustus 2016 06:30  Redactie  1 reactie

Van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus laten deelnemers van De Vrijstaat Zomercampus LIVE! dagelijks van zich horen via Regioleidscherijn.nl. Deze veertig kinderen (8-16 jaar) ontwikkelen samen met professionele kunstenaars in een week tijd een unieke Stadssafari door de wildernis rondom het Berlijnplein. Via Regio Leidsche Rijn, Hét bewonersplatform voor Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, bloggen en vloggen zij over hun ontwikkelingen. Zo geven zij een bijzonder kijkje achter de schermen van het maakproces.

Martijn Sierhuis, uitgever Regio Leidsche Rijn: “Kinderen zijn de toekomst en de vele kinderen uit onze wijk nemen dan ook een belangrijke plaats in. We geven daarom graag op de redactie het stokje even over aan de kinderen zelf. Zo gaan zij gewapend met camera en opnameapparatuur op ontdekkingstocht in de onbewoonde en onontdekte gebieden van het Leidsche Rijn Centrum; zij registreren wat ze daar tegenkomen, bedenken wat ze daar in de toekomst zouden willen zien of fantaseren hoe het er in het verleden geweest is. Feit of fictie, documentair of drama, fantasie of werkelijkheid, photoshoppen en sampelen, alles is toegestaan. Vijf dagen lang kan je de spannende avonturen van de Vrijstaat-kinderen tijdens de Zomercampus LIVE! real-time volgen op onze site en social media kanalen. We verheugen ons op deze leuke samenwerking met De Vrijstaat, die op een bijzondere wijze kinderen en jongeren kennis laten maken met kunst en kunstenaars in relatie tot de wereld waarin wij leven. Iets dat wij van harte ondersteunen.

Vrijstaat-kinderen nemen redactie Regio Leidsche Rijn over

Onder leiding van theatermakers Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels gieten de kinderen hun bevindingen in bijzondere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van het Leidsche Rijn Centrum: de op drift geraakte dieren. Tijdens de Stadssafari op vrijdag 19 augustus maakt het publiek kennis met deze verrassende bewoners in de bouwput via theatrale ontmoetingen, pop-up performances en bijzondere soundscapes. De safari start om 17 uur op het Berlijnplein en eindigt met een grote maaltijd op het erf van De Vrijstaat. De safari is gratis, de maaltijd is 10 euro p.p. Er is beperkt plek, reserveren via info@devrijstaat.nl is aanbevolen.

Op www.regioleidscherijn.nl/zomercampus-live/ laten de kinderen niet alleen zien hoe zij de Stadssafari vormgeven, maar geven zij ook regelmatig een sneakpreview. Radio-reportages over (fictieve) gebeurtenissen in de buurt, een gedramatiseerde natuurdocumentaire, een pop-up performance van een rattengezin of een interview met een zwart schaap; allemaal mogelijke uitkomsten van de Zomercampus LIVE!

De Stadssafari is onderdeel van het zomerprogramma van Het Glazen Circus. Samen met Mobile Arts (bekend van o.a. De Parade) en de Sharing Arts Society (bekend van o.a. de St Maartens Parade) organiseert De Vrijstaat op en rond het Berlijnplein een nomadisch programma voor jong en oud.Advertenties:


1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website