Blog: Kampeervolk

Wie het campingleven kent weet het: er waren van oorsprong 3 soorten kampeerders:

De tentkampeerder en de caravanners. En dan nog een soort middenweg van de vouwwagenmensen. Die volgens de tentkampeerders bij het caravanvolk horen, maar die zich daar zelf juist heel hard tegen verzetten. Terwijl uiteindelijk, bij het ouder worden, een aanzienlijk deel van beiden, alsnog belandt in een caravan. Omdat dat wel zo comfortabel is, en je op een gegeven moment voor een vast en hoog bed gaat en voor gemak. uiteindelijk zijn dit dan de mensen met de grootste. Die dan ook maar meteen een oven, een schotelantenne en een mover nemen. dat is een knopje waarmee je je caravan moeiteloos naar de juiste plek dirigeert. Eindelijk eens iemand die naar je luistert op vakantie.

Blog Ingrid Kampeervolk

De laatste jaren kunnen naast mensen in tenttrailers (chique!) en daktenten (ja op je auto), aan het campingpubliek de glampeerder en de gemakskampeerder toegevoegd worden. Zij die een kant en klare tent regelen. Met een koelkast en een gasfornuis. Op zich bestaan die, net als de mobile homes, ook al langer, maar tegenwoordig is er de luxe van een safaritent. Ik heb dat nooit helemaal begrepen: een safaritent op een camping, is voor mij als een onverwarmd openluchtzwembad op een skipiste.

Maar dit alles valt in het niet bij de nieuwste trend: campers. Ook die waren er al jaren, maar slechts voor de lucky view en over het algemeen ook niet zo op de reguliere campings. Hand over hand nemen zij nu echter in aantal toe. Èn in grote èn in luxe. Het kan maar zo gebeuren dat je jezelf ineens voor je klapkar ziet zitten tussen de busjes en de halve vrachtwagens. En dat je even om het hoekje moet kijken of je het toiletgebouw nog wel ziet. Om je er van te verzekeren dat je echt op een camping zit en niet op een parkeerplaats. De roetpluim die vrolijk mijn voortent in blaast omdat de buurman met zijn “vrachtwagen” naar de markt gaat, maakt mijn verwarring nog groter. Ik begrijp ze gewoon niet zo goed. Het lijkt me wat tegenstrijdig, , een camper te gebruiken als een caravan of een tent en er dagen mee op één camping te vertoeven. Want als je boodschappen gaat doen, of uit eten, dan moet je hele huishouden dus mee. Als oplossing zetten sommigen er een tent tegenaan. Of, helemaal omgekeerde wereld, hangen er een aanhanger met kleine auto achter. Hang dan een caravan achter je gewone auto! Echt, de kampeerwereld is gek geworden. Maar misschien is het de evolutie. En eindigen we straks allemaal in een camper. Omdat het zo fijn is alles bij de hand te hebben als je een dagtripje maakt. En een mover zooooo ontzettend 2010 is….

Ingrid Koppelaar

 

2 gedachten over “Blog: Kampeervolk”

  1. “Wij” vouwwagers, hopen misschien wel een beetje dat je niet zo goed kunt zien dat we stiekem vals spelen. Daarom zit het ‘bakkie’ ook aan de achterkant. 🙂
    Desalniettemin teken ik voor het warme bed boven de grond… Misschien koop ik volgende jaar wel een kachel erbij. Zwart, onopvallend in een hoekje.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven