Blog: (T)rots

9 augustus 2016 19:15  Redactie  Reageer

De drang om weer iets te ondernemen dat het algemeen nut dient neemt hand over hand toe. Mede daartoe aangespoord door velen uit mijn omgeving vind ik mijn weg door een wirwar van instanties, die me allemaal lijken toe te schreeuwen dat ik nu echt van de bank af moet komen en de laptop moet laten voor wat het is.

Mijn zelfvertrouwen is in de loop van de tijd aardig afgenomen en mijn plichtsbesef lijkt juist nu door mij te worden aangedikt.
Wat als ik toe heb gezegd de volgende dag mijn diensten te bewijzen en ik er op de dag van de afspraak niet toe in staat ben? Bij het idee alleen al kom ik om in allerhande negatieve gevoelens die maar niet weg willen uit mijn brein en zich manifesteren door … Wat als …

Mijn mail naar de Vrijwilligers Centrale levert vrijwel direct reactie op. Kennelijk zit men er op behulpzame handjes te wachten. Dat ik met tuingereedschap om kan gaan is een pré en dat er onder mijn handen inmiddels een tuintje op het graf van mijn vader is ontstaan dat louter lof oogst geeft ze het gevoel met mij een waardevolle kracht te kunnen binnen hengelen.
Natuurlijk zijn ze ervan op de hoogte dat ik afhankelijk ben van de vorm van de dag. Juist dat is waarom we een afspraak hebben gemaakt voor een oriënterend gesprek, komende week.

Ik weet waar ik moet zijn. Op de routeplanner heb ik uitgezocht hoe ik er komen moet. Het is amper tien minuten fietsen bij ons vandaan. Ik geef mezelf een ruime marge van nog eens tien minuten om er te geraken. Wanneer onderweg onverhoopt de paniek zal toeslaan heb ik mijn Lief als ‘achtervang’. Zij weet van mijn onzekerheid en zal als een baken in zee mij van dienst zijn als ik haar erom vraag.

Is het omdat ik wil bewijzen dat ik aan tien minuten ruim genoeg heb om op de plaats van bestemming te komen dat ik almaar harder ga fietsen, of laat ik me opzwepen door alle wiel-rennende huisvaders die me onderweg voorbij rijden?
Vijfentwintig minuten na vertrek van huis stap ik opgelucht het huis weer binnen. Mijn baken op woelige baren, mijn rots in de branding is nu mijn ‘trots’ in de branding. Haar hulp was nu even niet nodig.

Hans Peter

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website