Mariakerk open tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 vindt Open Monumentendag plaats. Tijdens dit weekend zijn er meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor het publiek. Open Monumentendag vindt elke tweede weekend van september plaats en is in 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Het maakt deel uit van de European Heritage Days. Tijdens deze dagen bezoeken ruim 20 miljoen Europeanen allerlei geopende monumenten verspreid over 50 landen. Het thema van dit jaar luidt: iconen en symbolen.

Mariakerk geopend
Ter gelegenheid van de Open Monumentendag is de Mariakerk in De Meern op zaterdag 10 september geopend. Van 10:00 tot 16:00 uur kun je binnenwandelen, een kopje koffie of thee nemen in de hal van de kerk en een rondleiding en/of klein concert bijwonen. Ook verzorgt Emile Simonis een orgelbespeling.

Geschiedenis van de kerk
De Mariakerk kent een lange geschiedenis. De kerk werd in 1797 opgericht. Sindsdien is de kerk een aantal keer verbouwd, uitgebreid en in 1857 werd er een geheel nieuw gebouw neergezet. De kerk was bestemd voor katholieken in Oudenrijn en De Meern. Omdat de bevolking in dit gebied bleef groeien, werd er later een nieuw stuk land aangekocht. Hierop werd een grotere kerk, een kerkhof en een school gebouwd. Dit jaar viert de kerk haar 75-jarige jubileum.

Het programma
Tijdens de Open Monumentendag zullen Pastoor Los en Yuri Saris rondleidingen geven. Ook is er een digitale rondleiding met beamer.
Om 10:45 uur en 11:45 uur worden er kleine concerten gegeven door Martha Goedings en Ans van Halm. De orgelbespeling met uitleg door Emile Simonis vindt om 13:30 en 14:30 plaats.
De Mariakerk staat op de Pastoor Boelenslaan, nummer 9, in De Meern. Voor meer informatie over de Mariakerk, kun je hier klikken. Extra informatie over de Open Monumentendag, kun je hier vinden.

10 September, tijdens monumentendag, is de Mariakerk geopend.
10 September, tijdens monumentendag, is de Mariakerk geopend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.