Blog: Vinex

12 augustus 2016 19:00  Redactie  Reageer

Het staat onomstotelijk vast. Wij, in de VINEX, zijn trouw aan onze geliefden. Het is hier een en al huisje-boompje-beestje wat de klok staat en dat staat garant voor eeuwig huwelijksgeluk.

Dat geluk begint natuurlijk met wat zoekwerk. Waar staat ons paleis straks? VINEX wijken zijn er overvloedig in den lande. Niet enkel Leidsche Rijn mag die titel dragen. Talloze agglomeraten hebben inmiddels grond geannexeerd en van de meest welluidende namen voorzien. Natuurlijk kent Amsterdam haar ‘IJburg’ en Den Haag heeft ‘Ypenburg’. Capelle aan den IJssel werd ‘geVINEXd’ met ‘des Gravenland’ en Maastricht met ‘Hazendans’. Minder origineel kwam de gemeente Tholen uit de hoek met haar ‘Stadszicht 1 en 2’. Oegstgeest pakte dubbelop uit en sloot ‘Broek en Simontjespolder’ in haar armen.
In al dit nog steeds maar uitbreidende VINEX geweld hebben honderdduizenden hun plek gevonden. Alle windstreken van ons land worden bevolkt door lieden die zich er permanent willen vestigen om de statistieken eer aan te doen. Geboortecijfers knallen er door alle plafonds en gemiddelde leeftijden voor allerhande activiteiten worden er drastisch naar beneden bijgesteld. De enorme populatie ooievaars is nog steeds groeiende. Haast dagelijks zie ik er een die zich een plek verwierf in een voor of achtertuin of heimelijk zich verbergt op een balkon. De stickers die waarschuwen dat er een baby aan boord van een auto is vallen allang niet meer op. Juist het ontbreken van die sticker geeft je een status aparte. Zijn dit wel 100% VINEX bewoners of zijn ze slechts aan komen waaien om de gemiddelde leeftijd nog enigszins op te krikken? Of waant men hier het huwelijk veilig nu de statistieken aantonen dat scheidingen hier nauwelijks voor komen?

Of is het om er hun tweede-huwelijks geluk zeker te stellen?

Hans Peter

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website