Uittips met kids voor de zomervakantie week 6

Voor de basisscholen is de laatste vakantieweek alweer in zicht. De hele vakantie was het voor de redactie speuren naar leuke uittips voor kinderen. En het lijkt wel alsof de meeste activiteiten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern in deze laatste week van de vakantie plaatsvinden van 15 t/m 21 augustus. Er is vakantieweek in De Meern, Vleuten en in De Balije. Maar wat kun je doen als je daar niet heen gaat? Wat dacht je van de bouwweek bij Voorn, De stadssafari van de Vrijstaat of een Lazy Sunday bij het Berlijnplein. Of ga je liever naar het X-Groove Summerfestival, de voorstelling Buurman op vakantie of het Zomerfeest van Geertje’s Hoeve. Pfff…na zo’n week zou je bijna weer toe zijn aan vakantie… Veel plezier!

TIP 1: BOUWWEEK VOORNbouwspeeltuin Boorn Bouwdorp
Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met pallets, spijkers en hout? Altijd al je eigen droomhuis willen bouwen? Dat kan bij de bouwweek bij Voorn. In augustus kun je er drie dagen lang bouwen aan een heus houten dorp. Dinsdag 16 t/m donderdag 18 augustus zal het bouwdorp in elkaar gezet worden door de enthousiaste Bob de Bouwers van 7 tot 12 jaar. Overdag is er een lunch en ’s avonds een BBQ.
Tijd en datum: 16,17 en 18 augustus van 08.30 tot 17.00 uur
Adres: Akkrumerraklaan 31 in Langerak, Leidsche RIjn.
Kosten: EUR 25,-
Aanmelden: bouwspeeltuinvoorn@gmail.com

zomercampus_vrijstaatTIP 2: STADSSAFARI DE VRIJSTAAT TIJDENS HET GLAZEN CIRCUS
De Vrijstaat trapt het glazen circus in Leidsche Rijn centrum af met een Stadssafari door de jungle van het nieuwe centrum op vrijdag 19 augustus. Vanaf 17:00 uur kan het publiek onder begeleiding van de jonge gidsen op expeditie door de wildernis rond het Berlijnplein. Maak kennis met de verrassende bewoners in de bouwput via theatrale ontmoetingen, pop-up performances en bijzondere soundscapes De safari wordt afgesloten met een grote maaltijd in het kampement op De Vrijstaat. Deze Stadssafari wordt gemaakt door 45 kunstenaars in de dop (8-16 jaar) onder leiding van theatermakers Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels tijdens de zomercampus LIVE! op De Vrijstaat. Lees ook: Vrijstaat-kinderen nemen redactie Regio Leidsche Rijn over


TIP 3: LAZY SUNDAY XL BERLIJNPLEIN
Festival Lazy Sunday Afternoons Op 20 en 21 augustus kun je heerlijk chillen tijdens het 2 daagse Lazy Sunday Afternoon XL op het Berlijnplein. Er komt een mega groot labyrint van 3000 m2. Van 13:00 tot 17:00 kun je hier ronddwalen in het doolhof op zoek naar de artiesten en activiteiten. Als je de uitkijktoren bereikt hebt kun je het hele doolhof overzien vanaf 7 meter hoogte. Vergeet niet je eigen picknickmandje mee te nemen. Voor de kinderen zijn er de hele dag allerlei activiteiten zoals knutselen met speciale materialen. Er is ook na afloop van de avond een diner op het dak van Cinemec. Hiervoor moet je wel een kaartje kopen. De rest is allemaal gratis toegankelijk.

flyer X-Groove SummerschoolTIP 4: X-GROOVE SUMMERSCHOOL
Op maandag 15 augustus is de start van een week vol muziek tijdens de X-Groove Summerschool. Van 9:30 tot 16:30 kunnen kinderen bij Buurtcentrum Weide Wereld meer leren over muziek en theater. Een week lang werken de kinderen aan een musical en uiteraard aan het einde van de week sluiten ze af met een spectaculaire eindshow. Iedereen die het leuk vind mag komen kijken naar naar het eindresultaat. Elke dag rond 12:00 wordt de lunch verzorgt en er is een verantwoord tussendoortje. Deelname aan deze week bedraagt 275 euro.

TIP 5: OPENLUCHTTHEATER BUURMAN OP VAKANTIEbuurman op vakantie theater
Zondag 21 augustus kun je om 15:00 een gratis voorstelling zien bij het openlucht theater van Podium Hoge Woerd. Neem een kleedje of een stoel mee en kijk naar de avonturen van Buurman op vakantie. Twee buurmannen gaan in een oude Volkswagen Kever op weg naar hun vakantie in Spanje. Ze hebben er veel zin in, maar komen ze wel zo makkelijk op hun eindbestemming aan? Kom kijken hoe de buurmannen de obstakels onderweg te lijf gaan. De voorstelling is vrij toegankelijk voor iedereen.

terras Geertje's Hoeve HaarzuilensTIP 6: ZOMERFEEST BIJ GEERTJE’S HOEVE
Sluit het einde van de zomervakantie af op het platteland. Twee dagen is het genieten op het terras van Geertje’s Hoeve. Er zijn diverse boerenspelen zoals: boeren mini golf, een ritje op een pony of geef de lammetjes een flesje melk. Muziek wordt dit jaar verzorgd door Kristel. De hele dag is iedereen welkom aan de Thematerweg 5 in Haarzuilens. Op zaterdag 20 augustus van 10.00 – 17.00 en op zondag 21 augustus van 11.00 – 17.00 uur. Lees meer

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.