Blog: Geen tijd of zin? Huur Tophuishoudelijke hulp in!

Betere balans tussen werk en privé.
Heeft u een hekel aan huishoudelijk werk of komt u er zelf niet aan toe met uw drukke baan en drukke gezin? Uw werk vraagt veel energie en ook de kinderen hebben aandacht nodig. Denk dan eens aan het inzetten van een huishoudelijke hulp. De hulp komt op een vaste tijd die u het beste uitkomt en maakt in overleg met u de woning schoon. Zo houdt u meer tijd over voor andere zaken. Bovendien geeft een opgeruimd en schoon huis ook meer ruimte in uw hoofd.

Ouderen blijven langer thuis wonen
Ouder worden is mooi maar brengt vaak ook beperkingen met zich mee. Doordat ouderen langer thuis blijven wonen neemt de kans toe dat zij vereenzamen of vervuilen. Dit kan voorkomen worden door het inzetten van een huishoudelijke hulp die iedere week op een vaste tijd komt voor het schoonmaken van de woning en voor een praatje. Veel ouderen vinden het gezellig om samen in huis bezig te zijn en doen zelf de lichte werkjes en laten het stofzuigen en de badkamer en ramen zemen aan de hulp over. Daarnaast kan onze huishoudelijke hulp ook andere zaken oppakken zoals een boodschapje doen of medicijnen halen.

Senioren-assistent-prettig zelfstandig wonen-Daphne en Liesbeth
Liesbeth en Daphne

Mantelzorgers hebben eigenlijk nooit vrij en moeten bijna altijd beschikbaar zijn.
Of ze nu hulp bieden aan hun (hoog)bejaarde ouders of aan hun eigen partner. Tophuishoudelijke hulp kan de mantelzorgers ondersteunen en de zorg voor een schoon huis overnemen zodat mantelzorgers meer tijd kunnen besteden aan leuke dingen doen met hun dierbaren. Of in hun schaarse vrije tijd zelf iets leuks kunnen ondernemen in plaats van stofzuigen en ramen zemen.

Ook met Persoons Gebonden Budget
Chronisch zieken of ouderen die een PGB hebben kunnen ook een huishoudelijke hulp inhuren voor enkele dagdelen per week. Vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning of de WLZ (Wet Langdurige Zorg) is het mogelijk en Tophuishoudelijke hulp in te huren voor de nodige ondersteuning bij het schoonmaken van de woning.

Tijdelijk hulp nodig?
Bijvoorbeeld als u uit het ziekenhuis komt en thuis verder moet revalideren. Dan is het mogelijk om tijdelijk een huishoudelijk hulp in te huren die bijvoorbeeld eerst 2 of 3 keer per week komt. De hulp kan worden afgebouwd naar bijvoorbeeld 1keer per week. Gaat u verhuizen? dan moeten er 2 huizen worden schoongemaakt. U bent zelf al druk met alle rompslomp en het regelen van allerlei zaken en dan moet alles ook nog worden schoongemaakt. Tophuishoudelijke hulp kan u dit uit handen nemen door de nieuwe woning vakkundig schoon te maken en na de verhuizing de oude woning na te lopen voor de oplevering.

Meer weten?
Liesbeth Pauw van Uwassistent helpt u graag met een Tophuishoudelijkehulp
Tophuishoudelijke hulp is er voor iedereen. Wilt u meer weten kijk dan eens op www.tophuishoudelijkehulp.nl of op www.uwassisstent.nl/liesbeth-pauw

Senioren-assistent-prettig zelfstandig wonen-auto
Liesbeth Pauw

1 gedachte over “Blog: Geen tijd of zin? Huur Tophuishoudelijke hulp in!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.