Blog: Zomervakantie in Leidsche Rijn

Sinds mijn kinderen op de basisschool zitten vieren wij vaak onze “hoofdvakantie” tijdens de 2 weken durende meivakantie. Ideaal, omdat het een stuk voordeliger is, maar ook is het in veel landen nog niet zo snoeiheet. Dat betekent wel dat we tijdens de zomervakantie niet echt meer ver weg gaan. Afgezien van een paar dagen te zijn weg geregend op een camping in ons eigen land, zijn we verder gewoon thuis geweest. Je leert de kleine dingen dicht bij huis hierdoor steeds meer waarderen. Een kleine greep uit onze uitstapjes vlak bij huis.
Kamperen in NederlandKoepuzzelen bij Steede
Als wij een bezoekje aan onze Boer Goes buurtsuper brengen mag ook een aai over de bol bij de dieren van de Steede die er naast ligt niet ontbreken. Daar kun je bij het buitenterrein koekeloeren bij de geiten, schapen, kippen en de paarden. Mijn kinderen zijn dol op raadsels en puzzelen. Ze vlogen daarom meteen op de grote koe af die je zelf met diverse stukken bij elkaar moet puzzelen. Wel een uitdaging, want de puzzelstukjes kunnen wel een upgrade gebruiken. Meteen maar even doorwandelen naar het binnenverblijf in het Castellum. Daar kunnen de kinderen knuffelen met konijntjes en de koeien en biggetjes aaien.
koepuzzelen bij Steede Steede Hoge Woerd
Castellum en Speeltuin de Woerd
Als je dan toch eenmaal binnen bent mag uiteraard een bezoekje aan het Romeinse schip in de hal van het Castellum niet ontbreken. Mijn kinderen zijn dol op het spelletje in de hal waarbij ze zelf een Romeins schip mogen besturen. Na een tijdje rondbanjeren in het Castellum besluit ik dat het tijd is om lekker de energie kwijt te raken in de buitenlucht. Op naar de Woerd. Vlakbij vind je bij de ingang van de wijk een hele leuke speeltuin. Een heus piratenschip is er te vinden. Hier kunnen ze op klimmen en vanaf glijden als echte piraten. Een ritje op de kabelbaan of lekker schommelen is er ook mogelijk. Zelf kun je er relaxed op een bankje alles van een afstandje bekijken. En voor je het weet ben je zo een paar uur van huis en heb je een heerlijk dagje uit gewoon om de hoek.
20160520_202619speeltuin De Woerd
Verstoppertje in de Vlinderhof
Een aantal keer in de vakantie zijn we in de Vlinderhof geweest. Echt een aanrader als je daar nog niet geweest bent. Het ligt verstopt in het Maximapark. De ingang vind je als je het Lint afrijdt richting sportpark de Paperclip, dan je weg vervolgen over het bruggetje en daarna links af slaan. Volg dan de bordjes naar de Vlinderhof. Wij vonden het heerlijk om daar na het avondeten nog even naar toe te fietsen en dan in deze zee van bloemen terecht te komen. Mijn kinderen vinden het geweldig om er verstoppertje te spelen en te kijken naar de rondhuppelende konijnen. Zelf kun je er tot rust komen op een bankje in de zon. Als ik daar ben met mijn gezin hoef ik ook niet meer op vakantie. Geluk vind je ook dicht bij huis.
vlinderhof verstoppertje
Fijne vakantie nog,
Groetjes LangerakMam.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven