Zomercampus LIVE: We zijn begonnen!

De tent staat en de vlag wappert in de top. De lucht is blauw zoals alleen lucht blauw kan zijn. We zijn begonnen. 40 kinderen nemen De Vrijstaat in bezit om in een week tijd met de kunstenaars een Safaritocht uit te zetten.

DSC06910Ik vind het spannend, want het is een ambitieus plan. Iets waar we met z’n allen onze tanden in moeten zetten .Vrijdag om 17 uur staan hier 250 bezoekers op het Berlijnplein. In drie groepen worden zij door gidsen langs de kunstwerken geleid die deze week gemaakt gaan worden. Er moeten drie biotopen worden ingericht en 12 acts worden bedacht. Een outdoor foto-expo, drie hoorspelen en drie films worden gemaakt. Er moeten 40 kinderen worden getransformeerd tot dieren. En we beginnen met niets!

Ik hou van dit gevoel, deze spanning. Je kunt met het hele team van alles voorbereiden, alles plannen, in huis halen, opschrijven… maar hoe het er echt uit gaat zien, wat het uiteindelijk gaat worden, dat is nog onzichtbaar. Het eindresultaat ontstaat pas tijdens het werken zelf. Dat krijgt vorm en inhoud door de mensen die eraan werken. Dat is afhankelijk van het weer, het tijdstip, de chemie die er tussen mensen ontstaat, de manier waarop je elkaar kunt inspireren. En je overgeven aan dit creatieve proces, dat is de magie van kunst maken.

Ik ben zo benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren! Maar hoe het er ook uit gaat zien, ik heb er alle vertrouwen in dat er een spannende en wonderbaarlijke Safaritocht. Buiten zie ik de kinderen al met fotocamera’s het terrein af struinen en in de legertent luistert de andere groep naar een soundscape om hun associaties op gang te krijgen. Ik ga kijken wat er in het Gebouw gebeurt. Daar is de oudste groep in de filmstudio een maquette aan het bouwen. En ik.. ik loop nog een beetje als een kip zonder kop in deze oerknal die in een week gaat uitdijen naar een nieuw universum!

Groet van Daphne

Volg Zomercampus LIVE en lees alle eerdere berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.