Zomercampus LIVE: de transformatie tot dierentuin

Vandaag zijn alle kinderen in dieren getransformeerd. We begonnen de dag met een enorme verkleedpartij. Ik had de Deel vorige week al omgebouwd tot een Safari kledingatelier. Uit de opslag, die inmiddels behoorlijk gevuld is met dierenkostuums uit de fabuleuze dierenvoorstellingen die wij hier jaarlijks maken, sleepte ik zakken vol maskers, staarten en oren naar De Vrijstaat. En keurig gesorteerd hingen ze daar te hangen; de varkens naast de varkens, de koeien bungelend aan klerenhangers en de kale rattenstaarten ver weg gestopt in een donker hoekje.

In kleine groepjes kwamen de kinderen vanmorgen bij mij langs. De afgelopen dagen hadden ze gewerkt aan hun personage en de scenario’s, nu konden de personages ook echt tot leven komen. “Ik ben een konijn dat graag op avontuur gaat, maar wel een heel lief konijn” “Ik wil graag een stoer paard zijn en ik ben supersterk”. “Ik wil een mier zijn die een leger aanvoert”. Het zweet parelde op mijn voorhoofd en ik kleedde 40 kinderen aan. Ik zag schattige muizen, imponerende hanen en opstandige ratten de revue passeren. En nu zijn de rekken bijna leeg.

De rest van de dag leek het hier wel een dierentuin. Fotoshoots, filmopnames, dieren op locatie, dieren achter de microfoons, dieren in maquettes. Er is keihard gewerkt door deze bont mix van viervoeters, springers, gevleugelden en geleedpotigen.

En een grote groene kikker heeft mijn hart gestolen. Ik zag hem zitten bij het uitgedroogde waterbassin. Zijn grote bolle ogen gericht naar de zon en de gebarsten aarde. En zijn blote voeten bungelend in een afwasteiltje water om de nodige verkoeling te zoeken. Bijna had ik hem gekust!

Groeten van Daphne

Daar heb je die groene kikker weer, helemaal links!
Daar heb je die groene kikker weer, helemaal links!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven