Holbewoners bij de KV3D de Balije

Voor de 12de keer was de Kindervakantie 3 daagse de balije weer een groot succes. Dat bleek al bij de inschrijvingen, dit jaar was het aantal uitgebreid naar de 170 kinderen.
Vijf jaar geleden is deze KV3D in eigen beheer gekomen nadat er eerst samengewerkt met Portes. Nu wordt het georganiseerd door een stichting bestaande uit bewoners en worden de dagen geleid door ouders en jongeren die zelf ook ooit hebben deelgenomen. In deze drie dagen zijn zo’n 60 vrijwilligers actief en ook voor deze vrijwilligers zijn het leuke dagen. Niet alleen de kinderen leren nieuwe kinderen kennen maar zo leren bewoners uit de wijk elkaar ook beter.

Elk jaar staan de KV3D in het kader van een ander Thema. Dit jaar was het de holbewoners. Vanaf maart worden hier al voorbereidingen voor getroffen maar in de laatste paar weken voor de 3 daagse zijn de vrijwilligers nog hard aan de slag niet alleen met inkopen en verzamelen van diverse spullen. Maar zo op zondag het maken met het decor en op dinsdag komen vele vaders sjouwen van pallets.

Op woensdag ging het dan echt van start. De kinderen werden verwelkomt door. twee begeleiders en die zorgde dat de kinderen elkaar een beetje leerde kennen. Opeens kregen ze bezoek van twee holbewoners. Die boos waren over dat er zoveel vreemde kinderen op hun terrein kwamen. Maar als snel werden e vrienden en vroegen de twee Holbewoners hun om hulp. Bijv. met het bouwen van hutten van een grot is het ook niet echt. Zo gingen alle kinderen timmeren en verven. Om de mooiste hutten te maken, met eigen kamers, ophaalbruggen, tafels en banken. Als afwisseling konden de kinderen pottenbakken maar ook knutselen bijv. met natuurlijk materiaal of (sponzen) spelletjes doen. Wat zeer welkom was met het mooie weer. Op donderdag werd natuurlijk het vuur, water, spons spel gedaan in het kloosterpark.

En voor zo’n 60 kinderen was de donderdagavond best spannend, want die bleven slapen in hun eigen hut. Nadat ze de pannenkoeken op hadden, gebakken door de vrijwilligers was het tijd voor het avondspel, gespeeld in het donker. En bij het slapen in een hut hoort natuurlijk ook brood bakken boven het kampvuur.
Vrijdag was het al weer snel ochtend, en alweer de laatste dag van deze 3 superdagen. Om 10 uur kwamen alle andere kinderen, of eigenlijk al vele kwamen veel eerder want die konden niet wachten. De holbewoners hadden al een tijdje geen vlees gegeten en hadden de kinderen gevraagd om te helpen door middel van reuze katapults te bouwen . Vol met enthousiasme ging men aan de slag en om 14 uur werd in het bijzijn van vele ouders gekeken welke katapult het verst kon schieten.
Voor de kinderen was daarmee de KV3D over maar voor veel vrijwilligers moest er nog even hard gewerkt worden. Het veld naast de speeltuin de Balije met alle die mooie hutten moest helaas weer helemaal leeg. Dat lukte in een rap tempo en als bedankje was er een lekkere BBQ voor alle vrijwilligers.

Door veel vrijwilligers en kinderen wordt er alweer uitgekeken naar de volgende KV3D. Zoals ook te lezen is op de facdbook pagina:

Helga Stieber:
Ziet er enorm leuk uit! Dank voor de goede zorgen en de leuke foto’s

Janine van Schaik:
Bedankt organisatie en alle andere vrijwilligers voor deze top dagen! Wat hebben de kinderen genoten!”

Mariska Hoffland:
Waanzinnig weer wat jullie gecreƫerd hebben. Dank! Zo leuk

Geschreven door Evelyna de Beer

Holbewoners bij de KV3D de Balije 1

Holbewoners bij de KV3D de Balije 2

Holbewoners bij de KV3D de Balije 3

Holbewoners bij de KV3D de Balije 4

Holbewoners bij de KV3D de Balije 5

Holbewoners bij de KV3D de Balije 6

Holbewoners bij de KV3D de Balije 7

Holbewoners bij de KV3D de Balije 8

Holbewoners bij de KV3D de Balije 9

Holbewoners bij de KV3D de Balije 10

Holbewoners bij de KV3D de Balije 11

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven