Wekelijkse weekend uittips met kids

Net zoals de scholen die weer zijn begonnen, lijkt het er ook op dat de activiteiten in Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern en Haarzuilens allemaal tegelijk losbarsten dit weekend. En dat is helemaal geen straf natuurlijk met dit schitterende zomerweer! Ga er even voor zitten, want het is echt onwijs veel wat je met je kids kunt doen dit weekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus. We zetten de activiteiten voor je op een rijtje:

vorkje-prik FoodfestivalTIP 1: VORKJE-PRIK FESTIVAL BERLIJNPLEIN
Van 26 t/m 28 augustus kun je proeven van lekker eten en drinken op het Berlijnplein tijdens het Foodfestival Vorkje-Prik. Naast al het lekkers kun je genieten van heerlijke muziek en volop vermaak voor de kids. Voor de kinderen is er een springkussen, een schminkhoek, een knutselhoek, een kookworkshop en rooftop Film bij Cinemec. Een leuke dag uit voor jong en oud. Vrijdag van 15:00 tot 23.00. Zaterdag en zondag van 14:00 tot 23.00. Klik hier voor meer informatie.

ZomerfairTIP 2: GROENE HART ZOMERFAIR
Zaterdag 27 en zondag 28 augustus bij Geertje’s Hoeve in Haarzuilens is er zomerfair. Breng een bezoekje aan een van de veertig kramen en luister muziek in de zon vanaf het terras. Er zijn workshops en proeverijen van streekproducten. Je kunt er inspiratie op doen voor een dagje uit in het Groene Hart. Uiteraard is Geertje’s Hoeve een geweldig plek voor de kids om te spelen en te knuffelen met de dieren van de boerderij. De entree is gratis. Zaterdag is de fair geopend van 10:00 tot 17:00 en zondag start het een uurtje later.

TIP 3: LEIDSCHE RIJN FESTIVAL
leidsche_rijn_festival_header_image_1160x315Zondag 28 augustus is het weer zover: het Leidsche Rijn Festival. Dit jaar is het thema ‘De Grote Trek’. Op de site van het Leidsche Rijn Festival vind je een mooi blokkenschema. Stippel alvast voor jezelf uit wat je allemaal wilt doen. Wij zetten in het kort wat programmaonderdelen op een rijtje.
Parade De Grote Trek van Leidsche Rijn:De Grote Trek van Leidsche Rijn
Kinderen maken samen met kunstenaars uit Brazilië, België en Zuid-Afrika een bijzondere parade vol met muziek, kunst en dans. De optocht zal vertrekken vanaf het Berlijnplein en eindigen met een “grande finale” bij het Amaliapark. Lees hier meer over de Grote Trek.
De Fonk: dansen op Nederfunk
Sleurkunst staat met diverse mobiele kunstwerken op het festival, zoals het beeld “Verlangen” komt vol te hangen met vakantiewensen van het publiek. Of bezoek de caravan van De Eeuwige Reis.
DJ Miss Trudy: swingen op plaatjes en singeltjes
-Optreden van leerlingenorkest De Bazuin.
Doenja trekt vanaf woensdag langs scholen met de Grote Miniparade. Ze eindigen om 16:30 bij het Amaliapark.
-Straatorgel De Arabier van Museum Speelklok. Een bijzonder orgel dat heel wat van de wereld heeft gezien.
JAMkids: zingen en dansen met de kinderband de JAMkids. Liedjes voor de allerkleinsten, maar ook voor grotere kinderen.

MarktTIP 4: BRADERIE VLEUTEN
Op zaterdag 27 augustus is er een gezellige braderie in het centrum van Vleuten van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn meer dan 80 kramen en diverse attracties, zoals dans en muziek optredens, een modeshow en een fotoshoot voor kinderen met een dinosaurus. Kijk voor het complete programma hier.

PolitieTIP 5: OPEN DAG POLITIE LEIDSCHE RIJN
Zaterdag 27 augustus kun je ook een heel bijzonder uitstapje maken in onze wijk. De politie opent haar deuren van 11:00 tot 15:00 voor een kijkje achter de schermen. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen: een verkeerstuin, een ballonnenwedstrijd en bike-demonstratie. Volg een rondleiding of maak kennis met de (wijk) agenten. Lees meer.

Emmaus HaarzuilensTIP 6: ZOMERMARKT EMMAUS HAARZUILENS
Zondag 28 augustus organiseert de Emmaus in Haarzuilens haar jaarlijkse feestmarkt. Dit jaar een bijzondere editie, want de Emmaus Haarzuilens bestaat 50 jaar. Er zijn optredens van Spinvis en de Fanfare van de eerste liefdesnacht. Snuffel rond tussen de bijzondere spullen en wie weet ga je met een mooie aanwinst naar huis.

Festival Strand KooktTIP 7: STRAND KOOKT
Als de ouders zijn uitgefeest van festival Strand op Zaterdag is het de beurt aan het hele gezin op zondag 28 augustus tijdens Strand Kookt. Ouders kunnen samen met hun kinderen nog nazomeren op het strand. Onder het genot van een lekker hapje van de beste Food Trucks van Nederland en liveoptredens. Voor de kinderen is er muziek van de winnaressen van The Voice of Holland, Og3ene en Maan. Kinderen tot 12 jaar hebben ook nog eens gratis toegang tot het festival. Tickets 12+ zijn € 7,50 pp.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven