Zomercampus LIVE: een terugblik met foto’s

Het is voorbij! En wat was het mooi. Ik heb nog een weekend lopen glimmen van trots.

Natuurlijk was de generale repetitie nog een ongelofelijke chaos. Verloren dieren die niet wisten waar naar toe te gaan, technische haperingen, verloren kostuums en rekwisieten, gidsen die nog moesten worden geïnstrueerd en tijdens de eindscene begon het onbedaarlijk te hozen. Zo gaat dat bij generale repetities.


Advertentie:

Maar op het moment suprême, bij de eerste tonen van de openingsscène, scheurde de hemel open en stonden onze ‘dieren’  stoer en onverzettelijk op het podium met hun demonstratieborden geheven. De boodschap was helder, wij mensen betraden hun territorium en zij waren daar de baas.  Het publiek verplaatste zich van biotoop naar biotoop en kwam onderweg een bonte mix van dieren tegen. Strijdlustige konijnen hielden de mensen nauwgezet in de gaten. Uit de rioolbuizen kropen zwerfratten tevoorschijn en een zwarte kraai met verrekijker stond op iedere heuveltop op de uitkijk. Binnen de biotopen was het werk te bewonderen dat de kinderen met de kunstenaars hadden gemaakt. Een foto-expo met blow-ups van werk van de jongste kinderen, drie hoorspelen op het idyllische erf van de boerderij en een dieren cineac die geleid werd door mieren, koeien en konijnen. Ruim tweeënhalf uur duurde deze Safari door de jungle van het Leidsche Rijn Rijn Centrum.

Voor de mensen die deze Safari hebben gemist laten wij het werk dat onze kunstenaars in de dop hebben gemaakt nog zien in een mobiele installatie. Deze zal te zien zijn op het Leidsche Rijn Festival en tijdens de Showman’s Fair op het Berlijnplein. En onze ‘dieren’ lopen ook mee in de Grote Trek van Leidsche Rijn op zondag 28 augustus.

Groet, van Daphne

Prachtige foto’s van de Stadssafari – gemaakt door fotograaf Harry Wilcken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.