Beuken Binnenhof Maximapark in slechte conditie

Voor de voltooing van de Binnenhof-zuid van het Máximapark zijn afgelopen winter 450 jonge beuken geplant. Helaas blijkt dat een groot deel van deze beuken in slechte conditie verkeren en beginnen af te sterven. Een grote teleurstelling voor de Gemeente en de Vrienden van het Maximapark. Uit onderzoek naar de oorzaak blijkt dat er te veel vocht in de grond is opgehoopd, waardoor de bomen gaan rotten. De beuk is een boomsoort die erg gevoelig is voor een gebrek aan zuurstof in de grond door vocht.

In overleg met deskundigen en met de Vrienden van het Máximapark heeft de gemeente bepaald of er noodmaatregelen moeten worden genomen. Op dit moment lijkt het een te groot risico om maatregelen te nemen midden in het groeiseizoen van de bomen. Er wordt vooralsnog dus gewacht met het treffen van grondverbetering. Hiervoor moeten de bomen uit de grond gehaald worden. In de winter als het blad van de bomen in rust zijn, zal de bodem worden bewerkt. Onder leiding van boomdeskundigen worden levende planten dan verplant en dode bomen vervangen.

1 reactie op “Beuken Binnenhof Maximapark in slechte conditie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.