Blog: Avontuurlijke Bosspeeltuin in het Maximapark

De bosspeeltuin is een leuke, uitdagende en avontuurlijke bosspeeltuin en ligt gewoon in onze ‘achtertuin’. De Mini en ik komen er graag. Toch hoor ik nog regelmatig van ouders dat ze er nog nooit geweest zijn of dat ze zich afvragen of het voor hun kinderen al wel geschikt is. Mijn ervaring is dat de speeltuin in ieder geval voor 0 – ongeveer 10 jarigen heel geschikt is en nog beter, ook de ouders kunnen zich ondertussen prima vermaken. Het terras van restaurant Anafora ligt namelijk direct naast de speeltuin! Zijn je Mini’s nog wat jonger en laat je ze liever nog niet zonder toezicht spelen, dan kan je ook binnen wat bestellen en dat meenemen naar de speeltuin. Zo bestelden wij laatst aan het begin van een zonnige middag tosti’s en aten die in de speeltuin op. Ideaal! Dat is zo goed bevallen dat we dit nu vaker doen.Het drinken krijg je in plastic bekers, zodat er geen glas in de speeltuin terecht komt, super!

2016-08-14-PHOTO-00000034                             2016-08-14-PHOTO-00001644

2016-08-14-PHOTO-00000037                               2016-08-14-PHOTO-00000033

Voor de allerkleinsten (0-3 jaar) is het heerlijk spelen op een warme dag met het water en zand. De Mini en ik waren gezellig met vrienden op stap en we hebben daar heerlijk een hele ochtend gezeten. Precies zoals je je het voor stelt: de moeders gezellig kletsend op een kleedje met een lekkere cappuccino en de kinderen eindeloos spelen.

2016-08-14-PHOTO-00000036

Oke, in ieder geval voor 15 minuten dan. Daarna werden we aan het werk gezet om water te komen pompen :-).

2016-08-14-PHOTO-00001643 (1)

En wordt het te warm in de zon, dan spelen de kinderen heerlijk op de verschillende schaduwplekjes die aangelegd zijn in de speeltuin.

Enkele reacties van andere ouders: ‘Uitdagende en afwisselende speeltijden voor de kinderen’, ‘De allerkleinsten spelen er heerlijk met water en zand’, ‘Een leuke & avontuurlijke speeltuin’  en: Het spelen met water en zand zorgt voor wat afkoeling op een warme dag’.

Tip voor de nazomer: Kleedje, schepje en emmertje mee en gaan!

 

4 gedachten over “Blog: Avontuurlijke Bosspeeltuin in het Maximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].